how to make macarons with french meringue

2012-04-29 @ 22:45:00



Ta fram det du behöver. Ingredienser + bunkar,visp,godistermometer,kastrull...


Mät upp 75 gram mandelmjöl. Sila!




Upprepa samma sak , fast med florsocker. Mät upp 75 gram florsocker. Sila!


Blanda florsockret med mandelmjölet till ett " jämnt mjöl ". Mät upp 18gram socker.



Mät upp 75 gram socker och 25 gram vatten i en kastrull. Låt sjuda på mellersta värmen. Vispa en äggvita och tillsätt de 18 gram socker.


Värm sockerlagen till den når 110-111 grader. Stäng av spisen. Under konstant vispning häller du nu ner sockerlagen i marängsmeten. Fortsätt vispa tills marängen kallnat. Ca. 5-10 min .


Häll i den andra äggvitan i mandel-florsockerbunken. Tillsätt färg vid detta moment om så önskas. Vänd ihop försiktigt till en jämn och enhetlig massa .




Häll över florsocker-mandel blandingen i din maräng. Vänd ihop FÖRSIKTIGT till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse.




Spritsa ut ca 40 små rundlar på två plåtar. Teknik: Tryck rakt uppifrån till rätt storlek. Banka plåten i ett bord några gånger om du har massa "toppar".

Blanda smörkrämen och spritsa ut på ca 20 av rundlarna. Sätt ihop två till en macaron - ungefär som en hamburgare.



Låt stå i kylkåp minst 12 timmar. Servera och njuuut!

Trackback
RSS 2.0