Tunnbröd i stekpanna

2012-04-13 @ 20:48:02




Lite mellanmålstips: Detta bröd går snabbt att göra och är jättegott med diverse pålägg. Bäst smakar de färska och varma tillsammans med lite smör, ost, kanske en skiva skinka och lite tomat. Men det är ju såklart upp till var och en...


Så here is le recept ( svenska , engelska, franska - haha )
12 bröd

2,5 dl vetemjö,
2 dl rågsikt,
2 tsk bakpulver,
1 tsk salt,
50 g smör,
2 dl flilmjölk eller naturell yoghurt.

Gör såhär
Blanda alla ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Sist häller du i fil/yoghurt. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till små tunna kakor. Stek (i stekpanna) några minuter på vardera sida. Vänd brödet när det fått små bruna fläckar.

Smaskens!

Svar till Vanessa: Konsistensen är inte hård men inte heller jättemjukt. Lite hårdare tunnbröd, typ ;)

Kommentera här!
Postat av: Vanessa

Wie ist denn das Brot dann von der Konsistenz? Kann man das zusammenrollen ohne dass es bricht, oder ist das eher etwas härter? :)

2012-04-13 @ 22:55:02
Postat av: caroline

Åååååh detta är ju det godaste som finns :D farligt att göra innan beachen haha! Svårt att sluta :)

2012-05-08 @ 08:09:26
URL: http://banarna.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0