Heart shaped waffles with sour cream and roe

2012-08-25 @ 12:30:00
 
(Scroll down for english)
Mums säger jag bara om denna uuunderbara förrätt jag serverade våra gäster igår. Sååå gott!
Jag kände att jag ville prova något nytt. Ni vet man har liksom en "klassiker" man alltid bjuder på när det kommer gäster. Nu kände jag att jag vill bryta den trenden, så jag började fundera lite på...
 
" Hmm våfflor har vi inte ätit på länge, undra vad som skulle hända om man skippade att göra dem söta... Okej, det kan jag testa. Men det måste ju vara något på. Ja, just det - vi har en burk fisk rom i kylskåpet. Det passar ju bra med gräddfil och gräddfil passar ju bra med gräslök. Där har vi det! "
 
Och alltså om man får säga så var det en perfekt förrätt. Det skulle också passa bra som en snitt på t.ex ett buffebord....
 
Tycker verkligen alla med våffeljärn borde prova detta. Om man vill kan man lägga på lite mer fisk rom. Med gräslöken på toppen blir det extra fint och gott!
 
In english:

Yesterday we had guests and usually you always serve the same starter, same main course and maybe also the same dessert every time. I thought it would be boring to eat the same starter again, so I decided to try something new.
 
I walked around thinking that " We haven´t eaten waffles for a while ... If I do not make them sweet - what will happen then? We have rue in the refrigerator. Sour cream tastes good with rue! And hey! - some chives on top..."
 
So then I tried that one out and it actually tasted delicous. You should really try it. Make some waffles. Let ´em cool and then add a dollopp of sourcream. At least but not not last top with some rue and chopped chives. Done!
 
If you want me to translate the waffle recipe please leave acomment or just email me.
 
Recept - Våffelhjärtan med gräddfil och fisk rom
ca 4-5 våfflor
 
125 g smör, rumstempererat
1½ -2 msk socker
1 tsk salt
2½ dl mjölk
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2-3 ägg
 
Sätt på våffeljärnet.
Rör med elvisp samman smör, socker och salt i ca 2 minuter.
Tillsätt äggen och rör ytterligare i ca en minut.
I med hälften av mjölet. Sedan i med mjölken och sist blandar du bakpulvret med resterande mjöl och sedan har du i mjölet också. Vispa ett litet tag tills du har en jämn och fin smet.
 
Grädd våfflorna och låt de kallna. Skär de i hjärtan och klicka på lite gräddfil på varje. Toppa med fisk rom och hackad gräslök.
 
 
 
 
 

Kommentera här!
Postat av: Bonnie

Åh vad gott!

Svar: Ja ellerhur :)
tastebyella.blogg.se

2012-08-25 @ 21:04:09
URL: http://bouchons.blogg.se
Postat av: Kristin @ The Chocolate Box

Så himla gott, detta! Jag brukar ha rödlök på också, och ibland rökt lax. Yum! :)

Svar: Ja men ellerhur! Kom på det i efterhand! Kan tycärr inte kommentera på din sida Kram!
tastebyella.blogg.se

2012-08-26 @ 22:02:51
URL: http://www.thechocolatebox.se

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0