Smooth White Chocolate Mousse with Raspberries and Passion fruit

2012-08-31 @ 20:24:46
( Scroll down for english)
 
Muums! Det här är goa grejor det, ska ni veta!
 
För detta är vit choklad mousse med passionsfrukt på ett lager färska hallon. Det ni!
En riktig toppen efterätt som passar efter varje måltid. Man får nämligen alltid ner den då den bl.a görs ... utan grädde!
Personligen tycker jag det är snäppet godare, då vit chokladmousse med grädde brukar bli övermäktig samt helt enkelt väldigt gräddig i smaken.
 
Passionsfrukten tillför en fruktig smak och hallon och vit choklad är en oslagbar kombo - det är ren fakta :D
En ljuvligt len efterätt som tar lagom lång tid att förbereda och som framförallt går och måste förberedas i förväg!
 
In english:
Smooth White Chocolate Mousse with Raspberries and Passion fruit is definitely one of the most delicious desserts.
This one is in my opinion even better than most white chocolate mousses made with whipped cream.
The passion fruit contributes some fruitiness and raspberries and white chocolate have always been a great combination! I strongly recommend you to do this. It´s also perfect for having guests, because it will have to cool in the refrigerator which makes this dessert one you´re able to prepare.
 
If you want me to translate the recipe please leave a commen or email me!
 
Recept - Vit chokladmousse med passionfrukt på färska hallon
ca 8 dessertglas
 
300 g vit choklad ( Odense eller finare är att rekommendera! )
6 ägg, rumstempererade
10 mogna! passionsfrukter
200 g eller mer färska hallon ( frysta går också men se till att tina de ordentligt innan! )
 
Smält chokladen över ett vattenbad.
Vattenbad: Låt vatten sjuda i en kastrull, låt chokladen smälta i en värmetålig bunke av rostfritt stål över det sjudande vattnet.
 
Separera äggvitan från gulan pch ställ gulan åt sidan. Vispa äggvitan till en fast men inte torrt, vitt skum.
 
Gröp ur passionfrukternas kött, kärnor och saft och lägg i en skål.
 
När chokaden smält, låt den svalna lite och vispa sedan i gulorna en efter en. Använd elvisp!
Vispa snabbt ner passionsfrukten.
 
Vänd sedan försiktigt ned äggvitan.
 
Fördela hallonen i dessertglas. Fördela ägg-chokladsmeten över hallonen i varje dessertglas. Ställ kallt minst 2 timmar. Dekorera med hallon eller en jordgubbe och något grönt. ärna citronmeliss.
 
Servera med stort leende på läpparna.
 
Tack för inspiration Mischa!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här!
Postat av: Kristin @ The Chocolate Box

Oh, jag som inte gillar för gräddiga mousser borde gilla denna då!

Hihi, gillade slutinstruktionen där - "Servera med stort leende på läpparna" :D

Svar: Den är riktigt god! Och visst ska vi le lite mer! :)
tastebyella.blogg.se

2012-09-02 @ 23:15:02
URL: http://www.thechocolatebox.se
Postat av: Anonym

Jag förbereder en större fest.

Den här desserten låter supergod, men vet du om den går att frysa? Jag behöver förbereda allt i förväg.

2013-04-10 @ 14:19:42
URL: http://malaysiafrun.blogg.se

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0