Citrontarte

2012-01-31 @ 18:57:48


Favoriten som återkommer i denna blogg...
Här kommer receptet! Värd att prova och en given  succee på middagen som efterrätt. Själv så är detta den kakan/ tårtan ( fast en tårta är det ju egentligen inte ) som det bjuds på när mamma har födelsedag ;) Så grattis till henne idag och kram på er ;)

Pajdeg:
100 g smör
1 ägg
1 msk mjölk
1 tsk strösocker
3 ½ dl vetemjöl

Mixa smör, ägg, mjölk och socker i en matberedare. Tillsätt mjälet lite i sänder tills du får en fast deg. Låt den vila i rumstemperatur i 30 minuter. Kavla ut en platta stor nog att täcka en stor pajform, ca 28 cm. Lägg degen i formen och ta bort överflödig pajdeg.


Själva fyllningen:
4 citroner, ekologiska (!), väl tvättade
8 ägg
150 g strösocker
120 g rumsvarmt smör
(Florsocker9

Sätt ugnen på 175 grader, undervärme. Riv skalet av citronerna och pressa ut saften så att du får 2 ½ dl. Vispa ihop ägg och socker med smöret och hetta upp på låg värme tills det tjocknar lite. Blanda i citronsaft och skal. Häll blandningen i den degklädda formen i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter tills citronkrämen har stannat. När pajen har kallnat kan du sikta över lite flosocker.

Lycka till!



Kommentera här!
Postat av: Vanessa

Oooooh, das sieht wie immer total gut aus und ich würde mich am liebsten direkt ins Flugzeug setzen, damit ich ein Stückchen abbekomme! :) Du musst mir mal verraten, wie du die Bilder so schön angeordnet kriegst :)



Kram :)

2012-01-31 @ 19:06:37

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0