Pasta de moule

2012-06-16 @ 22:28:05


Jahapp då var det dags för ett lite matigare recept igen...

Detta är då Linguine med blåmusslor i olivolja.
Eftersom det skulle gå snabbt och vi skulle ha detta till lunch så blev det köpt pasta. Men vill du göra själv hittar du receptet här.
Det är verkligen superenkelt om du har en pastamaskin. Har du inte det men ändå vill göra egen pasta rekommenderar jag att du kollar lite youtube videos på hur du gör det.
Inte så svårt kanske , men rätt så tidskrävande.
Fast hemgjord pasta är alltid värt besväret iochförsig...
Jo förresten - jag använde mig av fullkorspasta, me det blir lika gott med vanlig pasta med (dock lite onyttigare!).

Tillbaka till denna blåmusselpasta! Den är väldigt simpel och otroligt lätt att göra , men väldigt god...
Jag menar - ni kanske vill testa att bryta pasta/korv/ketchup trenden därhemma kanske :D

Här får ni iaf receptet!

Recept - Pasta med blåmusslor
ca 4 portioner

500 g pasta ( förslagsvis linguine )
400 g blåmusslor ( på burk går bra )
ca 15 körsbärstomater
olivolja
salt/peppar


How to do it
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tvätta tomaterna och dela de på mitten.
  3. Häll ur vatnnet av blåmusslorna ( om i burk/konserv ).
  4. När pastan kokat klart häller du över den i en serveringsskål.
  5. Ringla över lagom mycket olivolja och häll i blåmusslorna samt körsbärstomaterna.
  6. Blanda allt väl och salta och peppra efter smak.

Lätt som en plätt och färdig att servera.

Det blir fint med lite basilika på toppen!


Kommentera här!
Postat av: Christer Erngren (@nukokarjag)

Din blev ju mycket snyggare än min :)

2012-06-17 @ 07:28:02
URL: http://nukokarjag.se
Postat av: Leone

Mmm det låter smaskigt. Jag tror faktiskt att det finns en pastamaskin här hemma någonstans, måste provas.

2012-06-17 @ 10:10:21
URL: http://lingers.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0