Freshly baked scones with rhubarb curd

2012-06-03 @ 21:42:23




När det vankas frukost tillsammans med gäster tar jag oftast tillfället i akt att fixa till något extra. Idag bjöd jag därför på nybakade scones tillsammans med en himla god rabarber curd .

Jag antar att det är fler än vi som har rabarber i trädgården och inte riktigt vet vad de ska göra av den. Då är detta verkligen ett super tips!

Här kommer recepten!
Recept - Scones med rabarbercurd
ca 16 scones

Scones

8 dl mjöl ( t.ex vetemjöl, grahamsmjöl, dinkelsikt ... )
3 dl mjölk eller filmjölk
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör

Rabarbercurd

430-450 gram färska rabarber
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
6 äggulor
60 gram smör
1 msk rivet citronskal (skal från ca 1/2 citron)
1 msk majsstärkelse & 2 msk citronjuice

How to do it


Scones

  1. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och "smula" ner smöret.
  2. Knåda med händerna eller hushållsapparat tills smöret fördelat sig realtivt jämnt.
  3. Tillsätt mjölken/filmjölken och knåda till en kletig deg.
  4. Dela degen med mjölade händer i ca 16 delar och forma runda bollar.
  5. Lägg bollarna på en bakplåtpappers klädd plåt och platta till de lite lätt.
  6. Grädda i ugnen på 250 grader ca 10 min.

Rabarbercurd

Recept på rabarbercurd hittar du här!

Bon Frukost!

 

 


Kommentera här!
Postat av: Lina- mamma till Gustav

Önskar att vi hade ett stort rabarberland nu, får nog köpa mig några plantor så vi får några i år, och mycket nästa :) den där curden låter väldigt god ;)

2012-06-04 @ 00:06:16
URL: http://vardagslivochbarn.blogspot.com

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0