Cheesecake with blueberries

 
Hey guys!
Har ni plockat några blåbär i år? Och vet inte vad ni ska göra av med de? Eller har ni blåbär i frysen? Ännu bättre!
Eller har ni bara lust på en cheesecake med blåbär i?
 
Ja? Jag tänkte väl det.
Så om ni scrollar upp lite kan ni beskåda mästerverket jag lätt skulle kunna äta upp helt själv utan några problem :D
 
Nu när du ska göra denna cheescake kan det ju hända att du fullkomligt ÄLSKAR blåbär - vilket i och för sig är toppen, då de är väldigt nyttiga,meeeeen innan du häller i för mycket blåbär i smeten så har jag ett litet tips...
Vóila!
 
"Ta lagom mycket blåbär och ha i - annars blir cheesecaken för vattnig, vilket vi ju inte vill riskera!"
 
Ja annars då...
Denna underbara sommarcheesecake som genom blåbären inte alls blir sådär mäktig som man tror, skiljer sig lite till vanlig cheescake. Den har nämligen ingen "botten". Alltså ingen typ digestivkex-botten eller så.
Jag tycker det är mycket godare utan - så då blir det så ;P
 
Dags för recept, jag vet. Men det är faktiskt rätt kul att skriva lite om varje bakverk man gör...
 
Det går bra att dubbelra receptet men då ökar gräddningstiden med minst 20 minuter.
 
Recept - Cheesecake med blåbär
4-6 bitar
 
350 g kvarg
100 g gräddfil
1-2 msk maizena
3 ägg ( separerade )
1 nypa salt
40 g smör
½ - 1 dl blåbär
 
Separera äggen. Vispa upp äggvitan till ett fast vitt skum. Vispa i saltet. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att äggvitan ramlar ut...
 
I en annan bunke: Vispa smör och socker luftigt. Ca 3-5 minuter.
Vispa ner äggulorna en efter en.
 
Vispa sedan i gräddfilen, maizenan samt kvargen.
 
VÄND ( Inte vispa! ) ner äggvitan i smeten.
 
Smöra en springform på 18 cm ( 16 cm går också... ) och häll i smeten.
Tryck ner lite blåbär med tummen eller pekfingret och grädda sedan på Över/Undervärme på 170 grader ca 50 minuter. Kolla men en tandpetare om den är klar. Den bör ha fått lite färg.
Låt sedan kakan stå i eftervärme ca en timma.
 
Godast blir cheesecaken då den stått i kylskåpet över natten och gottat till sig :)
 
För extra gott resultat: Strö över LITE socker när smeten redan ligger i formen, innan kakan gräddas.
 
Glad cheesecake stund!
 

A real hamburger

 
Vi svenskar ( om vi ska generalisera det ) tycker väldigt mycket om att grilla och att äta hamburgare på snabbmatstället.
För att förena dessa två aktiveteter kan man mycket enkelt göra och sedan grilla sin egen hamburgare. Fördelen är att man plötsligt kan kalla hamburgaren nyttig och att den smakar dubbelt så gott som färdigköpt.
 
Och jag lovar - det ÄR värt mödan att rulla sina egna burgare, blanda ihop egen hamburgardressing och kanske t.o.m göra sitt eget hamburgarbröd. Denna gång hade jag ej tid till hamburgarbrödet men nästa gång så kommer jag garanterat göra det, då det verkligen är värt det!
 
Har man dessutom sprungit en springtur innan så att man är vrålhungrig - då kan det nog inte bli godare.
Vill man kan man även göra sina egna pommes frites till.
 
Då gör man enligt detta recept.
 
Recept - Hemgjordapommes frites i ugn
 
12 stora potatisar ( eller 8 stk bakpotatisar )
olivolja
flingsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta potatisen och skär den sedan oskald i stavar till ( gärna ! ) tjocka pommes frites.

Lägg dem på en plåt, ringla över ganska rikligt med olivolja och flingsalt.

  Rosta dem därefter gyllene i ugnen cirka 30-40 minuter. Efter halva tiden är det viktigt att röra om lite bland potatisstavarna.

 

Men vad mer ska man gärna ha med i en hamburgare?

Här kommer lite tips:

Bacon - Knaprigt och gott.

Tomater - Gör hamburgaren saftig!

Sallad och lök - Klassiker som hör till helt enkelt.

Mozzarella - Tro det eller ej men mozzarella gör sig otroligt gott på den varma burgaren. Den får gärna smälta lite av värmen...

Mango - Hur knäppt det än låter - det är sååå gott till. En större skiva räcker och ger en extra piff på smaken.

Och så lite hamburgardressing och en klick ketchup kanske. Dessutom får hamburgarbrödet gärna grillas liiite rött för saftigare smak.

Hur du gör egen hamburgerdressing kan du se här nedanför. Receptet på själva burgaren får jag återkomma med. Vi gör våran på älgfärs och det blir toppengott.


Recept - Hamburgerdressing

200 gr majonnäs
0,5 dl ketchup
1 liten gul lök, finhackad
1 liten röd lök, finhackad
2 tsk chilipulver
3 krm nymalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Salt

Rör ihop alla ingredienser och smaka av.

 


Lök och tomater hör alltid till...


Lemon curd macarons ( meringue française )

 
Jaaa! Hurra hurra!
Mina macarons fick hög fot! Tjohoo.... ja så kan det låta när man bakar macarons ska ni veta. För det är inte alltid dessa godingar gör som man vill.
 
Denna gången gjorde jag macarons på fransk maräng. Det innebär att man slipper allt strul med sockerlag o.s.v... Och visst fick de fin höjd? Inspirationen kommer från Mia Öhrn. Men jag valde att fylla mina med lemon curd.
Gott gott vill jag lova!
 
 
Ja och då vill ni säkerligen ha recept på dessa macarons också.
Eftersom de är gjorda på fransk maräng måste man tänka på lite andra saker än med italiensk maräng.
 
Nedan följer en checklista för macaron bakning med fransk maräng:
 
  • Använd rumstempererade ingredienser
  • Grädda själva kakan längst ner i ugnen så att de blir igenom underifrån men är rättt bleka på toppen.
  • Använd helst inte varmluftsugn då kakorna kan spricka lätt då. Använd över/under värme istället och grädda på 125 grader.
  • De måste stå och bilda en hud i minst 50 minuter men gärna längre.
  • Du är inte ute efter en fluffig marängsmet utan en trögflytande smet.
  • Vill du att fyllningen ska synas, tänk på att använda lite "fastare" fyllningar som är lite salva liknande.
Ja och så receptet då.
 
Recept - Lemon curd macarons
ca 25 stk macarons
 
Kakorna

110g siktad! malen mandel ( mandelmjöl )
170 g florsocker
90 g äggvita ( ca 3 stk )
2 msk strösocker
grön husshållsfärg
 
Lemon curd
 
3 ägg
75 g socker
saft av ca 1 citron
zest av en halv citron
80 g smör
maizena
 
Kakorna
Mät upp mandeln och florsockret och blanda i en skål. Sikta blandningen och rör INTE om något mera.
Det är viktigt att det är 110g mandel öven efter att du har siktat den!
 
Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt lite strösocker i taget så att du får en lite glansig marängsmet.
 
Blanda nu i mandel/florsocker blandningen tillsammans med några droppar hushålls färg i äggvitan.
 
Vänd ihop till en jämn och fin "smet" som lämnar spår efter sig om man drar med en sked men som sedan sjunker ihop till en slät smet igen. Den ska alltså inte vara för fluffig. Rör i så fall lite till...
 
Spritsa ut kakorna stora som femkronor och ungefär 3-4 mmm höga på 2 plåtar ( gärna med ugnsduk men bakplåtspapper funkar också bra ) .
 
Har de "toppar" så slå plåten ett par gånger mot ett bord så jämnar de ut sig.
Stick även hål på ev. luftbubblor med hjälp av en tandpetare.
 
Låt stå och bilda en hud i minst 50 min.
Grädda sedan kakorna på 125 grader längst ner i ugnen ca 20 minuter.
Håll de under uppsikt så att de inte blir "bruna".
När de släpper från pappret - ta ut ur ugen och låt kallna några minuter.
 
Lemon curd
Skär smöret i tärningar.
 
Rör ihop ägg och socker till en gul blandning i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt zesten och saften av citronen och blanda väl.
 
Låt blandningen sjuda på mellan värme i 3-5 minuter under ständig omrörning.
 
När den börjat tjocka till sig lite - dra från plattan och rör ner smöret.
 
Sätt på plattan igen och rör ner maizena efterhand beroende på hur tjock du vill ha curden.
När du ska fylla macarons är tjocka fyllningar att föredra framför rinninga och lösa.
 
Sätt ihop kakorna två och två med lite curd emellan.
Låt stå i kylskåp minst 12 timmar innan du äter de. Så att de kan gotta till sig...
I kylskåp håller de sig ungefär en vecka. Men de går också bra att frysa in.
 
 

Tidningen Hembakat

Nu finns det en tidning i tidningshyllan som enbart handlar om bakning. Vilken dröm ellerhur :D Den heter "Hembakat" och innehåller massa recept, fina foton, reportage om t.ex folk som startat bagerier och nya saker på bakfronten. Jag tyckte mycket om tidningen - älskar att bläddra i receptdelen oavsett tidning i och försig. Reportagen var intressanta och intervjuerna kul att läsa. Har inte gjort något av recepten därifrån men det är ett bra sett att få inspiration. Enda minuset enligt mig är priset som gjorde att jag tvekade att köpa tidningen de första tre gångerna jag såg tidningen i affären. Detta nummer kostade 59:90 kr. Anledningen till det priset är att du "köper" recepten. Funderar nu på att prenumerera på "Hembakat". Har ni läst tidningen? Vad tyckte ni? Kram Ella Förlåt för kassa mobilbilder - har ej tillgång till dator denna vecka...


Did you know??


Instagram

Ni följer väl mig på instagram!? Här blandar jag bakverk med vardagligt! Hittar gör ni mig under namnet "Ellagutzen" . Vad heter ni på instagram?


Kladdkaka for sale

 
Idag har jag levererat en beställning i " Det lilla bagerites " namn. Bl.a lite kanelbullar, macarons och kladdkaka var det beställt. Det är även därför kladdkakan bakades i en folieform.
Ett hett tips detta med folieformar om man ska ut på picknick t.ex...
 
Oj, nu regnar det! I massor och himlen är grå. Och jag som ska segla ...
 
I vart fall hoppas jag kunden blev nöjd.
Det var ganska roligt för hon hade inte ens fått bakverken så sa hon att hon kommer beställa igen. Vi får hoppas på det...
 
Snart drar jag ut på sjön.
Ha det gött.
 
Och jo förresten vill ni också baka en kladdkaka så har ni receptet här.
För att dekorera med ett hjärta som jag har gjort:
Klipp ut en rundel av papper lika stor som kakan. Klipp ut ett hjärta i mitten av rundeln. Placera rundeln på kakan. Sikta över flrosocker. Ta försiktigt bort rundeln. Tada - ett hjärta!
 

Lime curd macarons

 
Fula foton på världens.godaste.macarons.
Tack vare det regniga vädret är det ingen höjdare att ta mat foton. Dessa togs under parasoll i ösregn... så ja det förklarar ju saken...
I alla fall...
 
Macaronsen... med smak av lime. Har du ingen favorit smak på macarons än?? Lime är fantastiskt gott!
Den lite syrliga curden som du kan hitta recept på här bryter av mot dem annars så söta macaronshellsen.
Toppbetyg när det gäller smak... men med utseendet var jag inte riktigt nöjd denna gång. Jaja... vi säger väl att det är smaken som räknas.
 
Hur man gör macarons kan du läsa om här.
 
Trevlig vindig sommarkväll!

A lime curd story...


Allstå helt allvarligt. Curd.
Det är så fantastiskt gott. Mina favoriter är lemon curd samt lime curd.
Man kan göra curd på nästan alla frukter och det passar till bl.a scones,macarons och att fylla cupcakes och tårtor med... eller så kan man äta den bara som den är för att man tycker att man är värd det.
 
Detta är mitt bästa recept på lime curd och det är sjukligt gott. Det vill jag lova. Ren passion i munnen.
Kan man säga så? Man blir i alla fall smått beroende av smaken. Sååå god.
 
Dags för er att springa till matbutiken och skaffa lite lime för här ska väl göras limecurd!?
 
Recept  - Världens godaste lime curd à la Ella
Räcker till att fylla 1 tårta / 20 macarons med
 
saften 3 ½ lime
zest av en lime
3 ägg
maizena
75 g socker
80 g smör
 
  1. Vispa ihop ägg och socker till en gul "smet" i en kastrull.
  2. Häll i zest och saft av limen och rör ok ordentligt.
  3. Låt nu blandningen sjuda på mellanvärme så att den tjocknar i 3-5 minuter medan du blandar och rör om hela tiden. Var noga med att röra om hela tiden så att ägget inte koagulerar.
  4. Om din curd inte blivi så tjock som du önskar rör ner lite maizena och tillsätt efter hand tills du är nöjd med konsitensen.
  5. Dra från värmen och låt kallna ( rumstemperatur ) : Häll i en ren glasburk och förvara i kylskåpet.
  6. Där håller den sig ca 1-2 veckor. Man kan även frysa curden - men inte alltför länge dock!
Smkalig curd!
 
 
 
 

Strawberry milkshake

 
Vad går upp mot en iskall milkshake efter eller mitt på en varm sommardag?
Precis! Inget!
Så kände jag och min kompis också. Dessutom hade vi gått upp kl.7 på morgonen ( på sommarlovet! ) för att baka mängder av kanelbullar som vi sålde senare på dagen. Vi ansåg helt enkelt att vi var värda en riktigt god belöning efter det hårda arbetet :D
I form av milkshake såklart. Och sommar = jordgubbar så det fick bli jordgubbs milkshake... logiskt ellerhur!?
 
Så efter en runda på Lidl hade vi både vaniljglass och frysta jordgubbar hemma och inget kunde stoppa oss...
ja förutom våran helt dumma idiotiska mixer såklart. Den ville nämligen inte blanda ingredienserna. Men när vi hjälpte den lite på traven gick det galant och vips sa det så hade vi slurpat i oss varsin milkshake.
 
Nu är det upp till er.
Om ni vill fortsätta med det ni gör ( förmodligen kolla datorn... ) eller göra en milkshake på momangen och slänga er i hängmattan med en bra tidning/bok och njuta av sommaren.
It´s up to you. Just sayin`.
 
Jaja men här kommer receptet då.
Recept - Jordgubbsmilkshake
2-3 glas
 

5 dl gammaldags vaniljglass
10-15 tinade jordgubbar
mjölk efter smak
1 tsk vaniljsocker
 
Om man vill kan man ha i lite jorgubbssylt också.
 
Blanda allt i mixer och tillsätt mjölk efter hur lös konsitens du vill ha.
Servera kall och gärna med en jorgubbe och en skvätt vispad grädde på toppen.
 
Där satt den. Sån känsla hade vi.

I ♥ jordgubbar

 

Ät mer bär!
Så.. där har ni dagens statement. För bär är det godaste som finns. Så är det bara. Basta!
Så recept med bär är mina favoriter. Har ni några favoritbärrecept?
 
Ät mer bär!
De är nyttiga, söta och goda och förhindrar ålderssjukdomar.
Det är ju bara sååå bra
Och så smakar bär ju sommar och det är ju himla trevligt!
 

Parmesan chips

                            
 
 
Att göra parmesan chips är superenkelt. Det är gott och passar perfekt att dekorera soppor eller annan mat med. Ett trevligt, lätt och snabbt middagstillbehör.
 
Recept - Parmesan chips
4 stk
 
ca 1 dl riven parmesan
svartpeppar
 
  1. Lägg 4 msk stora högar av riven parmesan ( med mycket mellanrum emellan ) på en bakplåtspappers klädd plåt.
  2. Peppra lite och kör in chipsen i ugnen i ca 5 minuter på 175 grader. När de är gyllengula är de klara.
  3. Lyft försiktigt över chipsen till en talllrik med en stekspade och ställ att stelna i kylskåpet ca 3 minuter.
  4. Färdiga att äta!

Zucchinisoppa med Parmesanchips och Pumpafröolja

 
Denna Zucchinisoppa som är inspirerad av Vanessa Schlecht är lika enkel och snabb att göra som god.
 
Ringlar man sedan över lite Pumpafröolja och lägger på en klick créme fraice så kan jag garantera nöjda miner därhemma. Gör du dessutom detta enkla No-Knead bread och serverar till med en platta som du fyller med lite smör, skinka, ost, tomater i skivor så blir det extra festligt.
 
Det tog mig 30 minuter att få denna middag på bordet ( Exklusive brödet som är otroligt gott men väldigt enkelt att göra!)
 
Hur man gör parmesanchips får ni läsa i nästa inlägg.
Här kommer receptet på Zucchinisoppa.
 
Recept - Zucchinisoppa
4 personer
 

3 Zucchinis
2-3 msk creme fraice
Grönsaksbuljong
salt och peppar
 
Pumpafröolja
4 msk creme fraice att klicka ut på soppan vid servering
 
  1. Tvätta zucchinin och skär den i fyrkanter.
  2. Koka upp ca 3-5 dl vatten och följ instruktionerna på paketet till grönsaksbuljongen.
  3. Lägg zucchini tärningarna i grönsaksbuljongen.
  4. Koka sönder zucchinin. Det dröjer ca 5-10 minuter. Rör om då och då.
  5. Häll av hälften av vattnet ( grönsaksbuljongen) försiktigt.
  6. Pureéa zucchinin till en slät purée.
  7. Dra från värmen och tillsätt creme fraice och rör om ordentligt.
  8. Salta och peppra efter smak.
  9. Ringla över lite pumpa frö olja och och dekorera med en klick creme fraice och kanske ett parmesanchips.
  10. Servera med bröd.
 

No-Knead Bread

 

Okej - helt allvarligt!
På fotona här ovanför ser ni Världens.Bästa.Bröd.
Punkt.
 
Det här brödet är verkligen så otroligt gott och så super enkelt att göra på samma gång.
Dessutom går det att variiera i alla möjliga nya kombinationer. Mer om det sen.
 
Detta bröd kallas alltså "No-Knead Bread" = "Inte-Knåda Bröd"...
Receptet , som kommer Jim Laley som jobbar på Sullivan Street Bakeryspreds redan 2006 som en löpeld över världen, men det är först nu jag fått upp ögonen för det. Och jag älskar det.
 
Jag gjorde mitt bröd till Zucchini-soppan ni kommer få se i nästa inlägg och valde därför att göra mitt bröd på enbart vetemjöl. Det smakade så där härligt luftigt och gott som som färskt bröd man får innan maten när man går på en fin restaurang. Eller sånt bröd man kan köpa på en fint bageri.
 
Det speciella med detta bröd är tillverkningen av det. Det går snabbt ( om man bortser från jäsningstiden .... ) och är väldigt enkelt. Och nästan inte kladdigt alls. Och som namnet redan säger - man slipper knådandet av degen. Dessutom så använder man sig av en kastrull med lock när man bakar brödet - en viktig del i tillverkningen.
 
Tillverkningen av degen är dock så enkelt att jag till och med tror en femåring skulle få till det med lite hjälp av en förälder.
 
Och så går brödet som sagt att variiera. Ser man bara till att ha 400g mjöl i slutändan så kan man mixa lite som man själv vill i mjölsorternas spännade värld. Man kan även ha lite rivet äpple i degen så blir det saftigare. Eller torkad frukt. Eller nötter. Eller lite korn eller sesamfrön ovanpå brödet.
Som sagt det är bara att prova sig fram - i detta fall är det själva metoden som är intressant...
 
En video på hur man gör detta bröd hittar ni här - då förstår ni vad jag menar bättre.
Förstår ni att jag älskar detta bröd nu??
Ni kommer säkerligen få se lite mer sånt här bröd senare på min blogg.
Här får ni äntligen receptet.
 
Recept - No-Knead Bread
 
400 g (vete)mjöl
320 ml kallt vatten
1/4 tsk torrjäst
1½ tsk salt
 
1 degskrapa eller 1 slickepott
 

How to do it

  1. I en större bunke: Häll i allt mjöl och saltet samt torrjästen och blanda ihop med händerna eller en sked ca ½ minut.
  2. Tillsätt vattnet och rör med skeden eller händerna till allt mjöl är borta från bunken och en liten deg har uppstått.
  3. Täck bunken med plastfolie och ställ i rumstemperatur i 7- 14 timmar.
  4. Du ska nu ha fått en lite bubblig deg ( Se videon ).
  5. Nu kommer den lite svårare delen, med tanke på den ganska så lösa konsistensen av degen.
  6. Mjöla en liten yta ordentligt och skrapa ner all deg på den.
  7. Vik degen med mjölade händer ca 4-6 som i videon.
  8. Vänd upp och ner på brödet och lägg det sedan försiktigt på en ren men lite mjölad skärbräda och täck med en bakduk.
  9. Låt jäsa i en timma eller max två.
  10. Under tiden värmer du upp ugnen till 230 grader och ställer även in en treliters, värnetålig kastrull  med tillhörande lock i ugnen.
  11. När brödet jäst klart har det fått ca dubbel storlek.
  12. Du ska nu ta ut den superheta ( VAR FÖRSIKTIG! ) ur ugnen och föra över brödet från skäbrädan i kastrullen. Använd en degskrapa till hjälp.
  13. Strö över lite vetemjöl eller vetekli på brödet och sätt på locket igen ( Akta - det är också hett )
  14. Sedan in i ugnen och grädda brödet med lock på i 30 min.
  15. Spruta sedan in lite vatten i ugnen eller ta en plåt och lägg längst ner i ugnen som du fyller med ca ½ dl vatten. Detta gör du för att brödet ska få en bra "crust".
  16. Ta av locket och fortsätt grädaa brödet i ytterliggare 15-20 min. När brödet nått 98 grader inuti och fått fin färg är det klart.
Lycka till - ni kommer inte bli besvikna!
 
UPDATE: Jag har nu gjort brödet lite grövre och nyttigare. Det var också fantastiskt gott.
Använd dig av samma teknik som ovan men byt ut mjölet mot 300 g vetemjöl special och 100 g fullkornmjöl dinkel.
 
 
 
 
 
 

En vecka full av kanelbullar!

 
( Ursäkta de dåliga mobilbilderna.... )
 
Jag får väl börja med att be om ursäkt för kass uppdatering. Dock är det så att mitt sommarjobb för tillfället tar upp all min lediga tid. Det är nämligen så att jag är med i något som kallas roligaste sommarjobbet. Det är ett alternativ till ett kommunalt sommarjobb ( jag är egentligen för ung för båda två men jag sökte ändå och kom in... ) där man efter en veckas utbildning och föreläsningar om hur man startar eget får ett litet startkapital och tre veckor på sig att genomföra sin affärsidé...
 
De må låta tråkigt med utbildningsveckan, men det var på ren svenska skitkul och jag skulle lätt göra om det! Massa nytt folk och andra vuxna goa människor har jag fått träffa. Alla föreläsningarna har varit intressanta och nu är vi inne på den 3:e riktiga jobb dagen, där man jobbar med sitt företag.
 
Jag har startat ett företag med världens härligaste tjej Elin som kallas för "Det lilla bageriet". Vi tar emot beställningar på hembakat fika, cupcakes, macarons osv...
Men för att tjäna lite extra kosing så bakar vi även kanelbullar och kanelflätor i mängder och säljer de på gator och torg.
 
Ni får gärna gå in och kika på våran sida på fb.
http://www.facebook.com/pages/Det-lilla-bageriet/315352045224059
Där har ni länken...
 
I alla fall... De första två dagarna var vi i Stockhom och sålde ( se foto när Elin blundar ) bl.a vid kajen och Djurgårdsbron och framför Skansen. Idag ställde vi oss med nybakade fortfarande varma! kanelbullarna framför centrumet i vår kommun. Det gick superbra och alla bullar var borta snabbt.
Till imorgon har vi lite beställningar pågång - kanelbullar... haha.
Vi kommer inte vilja se en kanelbulle mer efter dessa tre veckor :D
 
Principe har varit att på morgonen baka ungefär 100 - 200 bullar oh sedan vid lunchtid börja sälja de fortafrande varma och doftande kanelbullarna.
 
Så ja nu var ni uppdaterade om vad jag håller hus för tillfället. Jag försöker såklart uppdatera men det är svårt att hinna med.
 
Ha det så bra alla fina!
Ella
 
 
 

Breakfast #3 Varm tunnbröds macka

 
Detta med att få mina frukostar att se goda ut på foto. ... jag hoppas ni kan stå ut med det :D
Detta är oavsett hur den ser ut en av mina favoriträtter att ha till frukost.
Den är enkel att göra och smakar riktigt gott.
 
Mitt tips är att använda sig av söta tomater ( de mindre är oftast sötare! ) Och en ganska så saltig Parmaskinka.
Man kan även fylla bröden med spenat och ricotta. Eller med salsiccia och lite tomater.
Det går att variera i oändlighet så man får prova sig fram och hitta sin favorit.
Jag tycker de flesta fyllningar blir goda, men den med skinka, ost och tomat passar bäst till frukost.
Använder man sig av de andra fyllningarna ( som är lite matigare ) är de ett perfekt alternativ till en snabb middag/lunch. Äter man det som middag eller lunch rekommenderar jag att räkna med 2 mackor per vuxen person + lite sallad till är alltid bra.
 
Här kommer receptet vänner!
Recept - Varm tunnbrödsmacka
1 macka
 
1 tunnbröd ( gärna fullkorn )
1-2 medelstora tomater
2-3 skivor parmaskinka
4-5 tunna ostskivor ( använd osthyvel )
 
How to do it

  1. Skär tomaterna i tunna skivor.
  2. Fördela tomaterna på hälften av tunnbrödet. Lägg skinkan över tomaterna och sedan osten ovanpå.
  3. Vik över den tomma sidan av tunnbrödet till den "fyllda" så att det ser ut som på bilden.
  4. Stek hela kalaset på mellanvärme i en upphettad stekpanna. Använd någon droppe olivolja när du steker...
  5. När osten smält och brödet fått lite färg är det Klart!
 

RSS 2.0