The basics of Cake Pops

2012-08-12 @ 22:53:53
Copyright © Ella
 
Okej nu har jag också tagit tag i saken med Cake Pops. Har varit lite tveksam till att de ska vara goda, men kan nu lugnt konstatera många glada miner när familjen tagit sina första tuggor.
 
Cake Pops är alltså nästa hype i bakvärlden efter Cupcakes och macarons.
 
De består utav någon slags mjuk kaka som blandas med färskost, likör ( för vuxna! ), smörkräm eller allt annat som på något sätt gör den mjuka kakan till deg igen. Sedan rullar man bollar utav degen och doppar i smält choklad eller candy melt. Om man vill kan man sedan dekorera de med strössel, nötter eller med florsocker.
Vissa klär även sina Cake Pops med marispan. Googla och du kommer kunna se en massa fantastiska Cake Pops.
 
En variant kan vara att doppa frukt i choklad och trä på en pinne. Jag använde halverade grillpinnar.
 
In english
Talkin a bit about cake pops. Just take sponge cake and mix with some cream cheese, butter cream or juice or anything that will make the sponge cake more like dough and form balls. Then dip the balls in chocolate or candy melt. If you want you can decorate them with nuts, sprinkles or maybe with sugarpaste...
 
Recept - Cake Pops
 
En mjuk kaka
ca 100 g cream chesse
 
100 choklad
ca 1 tsk kokosfett
 
grillpinnar
 
Banda kakan och cream cheesen till en slags deg du kan forma. Ta inte för mycket cream cheese utan fyll på efter hand! Rulla runda bollar. Stora som enkronor fast runda då.
 
Lägg i frysen i en halvtimma så att de hårdnar till lite.
Smält choklad och kokosfett i en kastrull. Kokosfettet är till för att göra chokladen mer rinnade, så att det är lättare att doppa bollarna.
 
Klipp till eller bryt grillpinnarna i önskad längd och doppa ena änden av de i choklad. Detta gör du för att bollen ska fastna bättre på pinnen och inte ramla av. Tryck in den chokladoppade änden i degbollen och doppa i chokladen.
 
Låt torka lite innan du doppar i strössel, nötter eller det du vill dekorera med.
 
Låt de sedan torka/stelna i ett glas. Ett tips är att fylla glaset med ris, socker eller kaffebönor för att få bättre stabiltet.
Done!
 
 
 

Kommentera här!

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0