Mousse Pralins with A Taste of Raspberry and Chocolate

2012-05-17 @ 16:52:14




Idag ska vi få gäster och det är ju ett prima tillfälle att ställa sig i köket och trixa lite.
Jag provade att göra choklad och hallon mousse praliner och det blev väldigt lyckat...

Dessa praliner är dock  lite pilliga att göra , men imponerar garanterat på gästerna. Bäst är att förbereda de dagen innan de ska ätas.

De ena är rena chokladmoussepraliner och de andra har ett "skal" av choklad och är fyllda med hallonmousse.

Man kan även toppa dessa med lite nötter - dock är jag och min bror allergiska , så vi skippar den biten.

Okay , vem blev sugen och vill ha receptet ??
Här har ni det!

Recept - Choklad och Hallon Mousse praliner
ca 30-40 st

Chokladformar:
30-40 stk knäckformar
150 gram mörk choklad


Chokladmousse:
50 gram choklad, ( jag valde en mörkare variant från odense )
1 äggula
1 dl vispgrädde + 1 msk vispgrädde

Hallonmousse:
50 g frysta ( tinade ) hallon
2-3 msk florsocker
1 dl grädde

How to do it

1. Placera knäckformarna, en och en, på en bricka.

2. Smält chokladen i ett vattenbad eller i en microvågsugn. Kom ihåg att inte låta chokladen bli för varm!

3. Pensla ett tunt lager choklad inuti knäckformarna ( t.ex med en tunn brödpensel ), ställ in i kylskåpet för att stelna i ca 30 minuter. Om in smälta choklad stelnar under tiden att formarna är i kylskåpet - Bara värm på chokladen lite innan du penslar, se till att den inte blir för varm bara!

4. Ta ut formarna och pensla på ytterligare ett lager där det behövs. Låt sätta sig ordentligt i kylskåp i en timma/ över natten.

Chokladmoussen:


5. Vispa upp 1 dl vispgrädde .

6. Vispa/rör ihop äggulan med 1 msk vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Hacka ca 50 gram choklad och blanda med ägg- och gräddblandningen. Värm på MYCKET LÅG värme på plattan, rör hela tiden, eller i ett vattenbad, tills all choklad smält. Det är mycket viktigt att du inte värmer för hårt eftersom äggen kan koagulera och chokladen kan bli för varm.

7. Så fort chokladen är helt smält och du har en jämn glansig chokladsmet vänder du försiktigt ner den i den uppvispade grädden. Vänd tills du har en jämn och slät mousse.

8. Häll upp i spritspåse och stäng öppningen med en sådan platsclips man stänger platspåsar med. Låt vila i kylskåp i ca 4 timmar.

Spritsa utan tyll in lagom mängd chokladmousse i hälften av alla chokladformar.

Hallonmousse

  1. Vispa grädden.
  2. Mosa ihop hallonen med florsockret till en lite mer flytande massa.
  3. Vänd ner hallonsmeten i grädden.
  4. Häll i spritspåse och låt stå i kylskåpet ca 30 min.
  5. Spritsa i lagom med hallonmousse i hälften av alla chokladformar.

Ställ pralinerna kalla tills de ska serveras!

Mums! och Lycka till!

 

Orginalreceptet kommer från Made by Mary och det är äve hon som skrivit anvisningarna för chokladformarna samt chokladmoussen.



Kommentera här!
Postat av: Vanessa

Die oberen Bilder sind cool, sieht aus als schweben die Pralinen!

2012-05-17 @ 18:59:06
Postat av: Makalöst läckra!!!

2012-05-19 @ 21:44:33
Postat av: Sara Grubb

Prövade att göra dessa godingar och åååh så goda! :P

2012-06-02 @ 14:02:36
URL: http://saroliina.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0