Världens godaste söta kvarg och persiko gratäng

2012-05-06 @ 19:12:40



Ni ska veta hur suktad jag blir av att bara titta på bilderna av den här gratängen...aaahh !
I LOVE IT !
Det må kanske inte se ut som någon supergrej och det är inte heller ett stort konstverk , men det är banne mig en himla god efterrätt ( eller huvudrätt... jaaa den är så god att jag brukar äta den som huvudrätt!! )
Det är enkelt att göra! Den smakar gott  - både kallt och varmt! Går att förbereda en dag innan , men smakar lika bra färsk från ugnen... Ni måste helt enkelt prova!

Innan ni får receptet... : Receptet är till för 4 hungriga personer som äter detta som middag. Vill ni äta som efterätt ( som det är tänkt ;P ) , halvera receptet!
Let´s go!

Recept- Kvarg och persiko gratäng

1000 g kvarg ( finns att köpa på t.ex lidl )
150 g mannagryn
skalet av 1 citron
6 ägg
10 msk mjölk
150 g smör
150 g strösocker

1 burk inlagda persikor
ca 15 g smör
ca ½ dl strösocker

smör till smörjning av form

How to do it


  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Separera äggen.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum.
  4. Ta fram en ny bunke och mixa ihop 150 g smör, 150 g socker, 6 äggulor till en ganska jämn smet.
  5. Tillstt kvargen,mjölken och mannagrynen. Rör om ordentligt! Du ska ha en lite gulaktig ( av smöret och ägggulorna) färg på smeten.
  6. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten. Det ska vara lite fluffigt ( Det gör inget om det enbart är lite äggvita på något ställe )
  7. Låt persikorna droppa av och skär sedan persikorna i tärningar.
  8. Ta fram en stor gratängform och smörj med smör.
  9. Häll en tredjedel av smeten i formen. Fördela hälften av persikorna på smeten.
  10. Häll hälften av resterande smeten över persikorna och bred ut med en slickepott så att alla persikor täcks av smet.
  11. Fördela resten av persikorna på smeten.
  12. Häll den sista smeten över persikorna och fördela jämnt en gång till.
  13. Skär ca 15 g  ( en liten skiva ) i små bitar. Fördela över gratängen.
  14. Strö över ca ½ dl strösocker jämnt över gratängen.
  15. Grädda i ugnen ca 40 min. Den ska ha växt lite och fått en gyllegul färg.

Låt kallna lite och njuuut!

 

Okej , det här kanske verkar svårt! Men det är bara för att jag lagt till massa småtips och försökt göra allt övertydligt ;P

Men har ni frågor är det bara att höra av er - om det är någon som kan detta , så är det jag ;)

Try it!! Såååå gott!


Kommentera här!
Postat av: Vanessa

Manchmal ist dein Blog gemein!!! ;) Ich sitze in meiner Wohnung, es ist Sonntag, ich bin eben erst hierhin gekommen. Ich war die ganze Woche nicht hier. Sonntags haben die Geschäfte zu und in meinem Kühlschrank ist NUR ein Becher Naturjoghurt! :( Und dann schreibst du hier über so leckere Sachen und ich will jetzt sofort Quarkauflauf essen!!! Hihi :) Sieht wie immer sehr lecker aus, das mache ich mir am Mittwoch auch :)

2012-05-06 @ 20:04:35
Postat av: Mary

Den ser god ut, ska pröva! ^_^

2012-05-07 @ 17:24:47
URL: http://mymary.blogg.se/
Postat av: Malin

Mums va gott det ser ut! Vill baka!

Men har du tips på nån god sommardrink?

/ Malin

malinedlund.blogg.se

2012-05-08 @ 16:14:17
URL: http://malinedlund.blogg.se/
Postat av: Bodypalace

mums mums det måste jag nog prova, synd bara att man suger på att baka xD

2012-05-08 @ 16:24:28
URL: http://bodypalace.blogspot.se
Postat av: ANNA

Fin blogg du har! En massa goda recept :)

2012-05-08 @ 16:26:57
URL: http://aazl.blogg.se/
Postat av: Louise

Tack!

Jag kan tänka mig det :)

Det gör jag så gärna :)

2012-05-08 @ 19:25:36
URL: http://louisedahl.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Sv: Klart jag kommer göra det:)

Hoppas du får en fortsatt bra kväll. Själv är jag på jobbet, är drygt 2 timmar kvar sen ska jag hem och krypa ner i sängen.

2012-05-08 @ 19:40:06
URL: http://jeanettefoss.blogg.se/
Postat av: Malin

Sv; Åh tack :) det var så lite så..

Jag kommer nog kika in igen, massa härliga tips! :)

2012-05-08 @ 20:03:05
URL: http://mhellsen.blogg.se/
Postat av: Felicia Andreasson - Foto

sv: Tack! :D



Detta såg gott ut med ;)

gör du bloglovin byte föresten?

2012-05-08 @ 20:39:08
URL: http://feliciafoto.blogg.se/
Postat av: Helena

Det lät spännande det här receptet och är värt ett test. Vilken fin blogg du har med massa goda recept och fina bilder!:)

2012-05-08 @ 20:49:28
URL: http://baklust.blogg.sångene
Postat av: Coquina

Vad gott det ser ut att vara =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling där du just nu kan vinna två presentkort på 500 kr =)

2012-05-08 @ 21:23:44
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Vikkipedia

Sv; Ja, precis! Jag håller med dig! :)



Och: Tack tack! :)



Förresten, det där ser också väldigt gott ut!



/Vikkipedia

2012-05-08 @ 21:28:57
URL: http://vikkipedia.se/
Postat av: Louise

Sv: detsamma :)

Tusen tack!

2012-05-08 @ 21:59:03
URL: http://louisedahl.blogg.se/
Postat av: Anonym

åh, så spännande o gott det verka!

2012-05-08 @ 22:28:07
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Isacs Mamma

Hoppas du får en kanon onsdag!<3

och att allt är bra?

2012-05-09 @ 00:35:36
URL: http://isacsmamma.blogg.se/
Postat av: Isabelle<3

http://isabellealberti.se/2012/may/fortfarande-sjuk.html#comment

Kommentera gärna vad du tycker om 2 piercingar jag ska göra om!;)

2012-05-09 @ 09:13:40
URL: http://isabelleaalberti.blogg.se/
Postat av: emilia

mums!

2012-05-09 @ 11:07:03
URL: http://espot.blogg.se/
Postat av: Mamma till William och Wilma

Här var det ännu en godsak som man vill testa att göra en dag..Hoppas att solen är framme och lyser fint på dig..kram

2012-05-09 @ 11:32:03
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: SARAH CARLSTEN

Ha en bra dag! :*



/ http://sarahcarlstens.blogg.se

2012-05-09 @ 13:29:54
URL: http://sarahcarlstens.blogg.se/
Postat av: MW design

ser himmelskt ut!

2012-05-09 @ 16:34:45
URL: http://matildaz.blogg.se/
Postat av: Elin - Designar bloggar

Jag söker samarbete, läs mer på min blogg kanske du blir intresserad! :)

2012-05-09 @ 18:36:08
URL: http://kimidori.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0