Handpicked pomegranates from southern Italy

2012-11-02 @ 21:43:17
 
Höstlovet har jag tillbringat i södra Italien. Vädret pendlade från allt mellan 23 grader sol till ösregn.
Med bilen susade vi igenom fantasktiskt vackra landskap.
Gröna åkrar, olivodlingar, spikraka vägar, havet...
Flera städer och byar fick också ett besök av oss. Vissa städer låg inbyggda i bergen, vissa betod av "trullos" - hus byggda av sten som ser ut som tomtenissehus och vissa hade världens mysigaste trånga gator och låg direkt vid havet.
 
 
På kvällarna fick vi leta efter mysiga agriturismus att tillbringa natten hos. Agriturismus är familjeägda gästrum belägna på familjens gård.
Sedan så lagar "mamman i huset" äkta, supergod mat som serveras i restaurangen. De är olika lyxiga och alla ser olika ut.
Rummen är alltid rena och fräscha.
Vissa agriturismen ligger helt ute på vischan och vissa ligger närmare en stad. Eftersom mina föräldrar pratar flytande italienska blev det en del snack med ägarna och maten har varit gudomlig. Man är verkligen konstant mätt :-)
 
 
Tredje natten tillbringade vi på en urmysig gård ute på landet. De hade en olivodling med 3000 olivträd, en massa apelsinträd, plommonträd och GRANATÄPPLETRÄD. Vi smaskade i oss en hel del av både apelsinerna och granatäpplena. Snacka om att våra händer var klibbiga efter det!
 
Dessa granatäpplen på fotografierna fick vi ta med oss hem och nu har vi ätit ett par till frukost. Så himla gott det är alltså!! Och eftersom det är säsong nu tycker jag att ni också ska ta och köpa hem några granatäpplen. Ät som de är eller strö över en sallad.
 
Trevlig fredagskväll!

Kommentera här!
Postat av: Christer Erngren (@nukokarjag)

Underbara bilder, vill också åka till Italien :)

Svar: Tack! Tack! Haha du får komma med nästa gång ;)
tastebyella.blogg.se

2012-11-03 @ 04:50:57
URL: http://nukokarjag.se

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0