Homemade müsli and a cup of milk

2012-11-03 @ 12:47:00
 
Något som är enkelt, gott och nyttigt att mumsa i sig till fukost är müsli. Särskilt när den är hemgjord!
Müsli kan man äta med mjölk, yogurt eller fil. Eller strössla över lite på efterätten. Frukter är för det mesta en återkommande ingrediens att ha i müslin eller att äta den med.
 
                                                                       

 
Man gör müslin enkelt genom att blanda korn, nötter, havre, dinkelkorn, quinoa - av den sort man önskar. Sen lägger man blandningen på en plåt och ringlar över en skvätt olja och honung. Du bestämmer helt själv vad du vill ha i müslin och hur söt du vill att den skall vara. Därefter rostar du müslin på 200 grader i ca 30 minuter. Rör om lite då och då. Häll upp i en ren burk och blanda ev. i lite torkad frukt också. Tranbär är lagom sött och passar till de flesta müsliblandningarna.
 
 

Kommentera här!
Postat av: Christer Erngren (@nukokarjag)

Fina färger :) Fotograferar du utomhus eller inomhus?

Svar: Tack! Olika! Kan du gissa hur jag gjorde här?
tastebyella.blogg.se

2012-11-03 @ 19:39:16
URL: http://nukokarjag.se

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0