Probably the best "Kaiserschmarren" in the world

2012-11-08 @ 15:38:54
            
 
Det är faktiskt ganska så uppmuntrande att kolla på fotografier från folk som bor i Norrland.
För de har i alla fall snö.
Hos oss är det kallt och träden är kala. Hos dem finns det snö som lyser upp vintermörkret. Den vckra, vita snön som gör känslan mysig istället för ruggig.
 
            
 
Ett mattips att förgylla de mörka vinterluncherna med är " Kaiserschmarren " - en österriskisk maträtt man ofta får serverad mitt i skidbacken uppe i de österrikiska alperna. Ni vet när man är sådär trött och hungrig efter en tidig morgon i skidbacken och när man tar sista liften upp innan lunchen..
Och man sedan nästan slänger av sig skidorna, för att så snabbt som möjligt försöka ta sig in i den varma restaurangen med den makalösa utsikten över de mest makalösa bergstopparna. Så känner man doften av nylagad Kaiserschmarren. Det är lycka det!
 
            
 
Kaiserschmarren är lite likt pannkaka, fast att det är en fluffig variant av den!
Man serverar den för det mesta med äpplekompott och florsocker. Vissa har även i russin i sin smet, vilket jag också har då och då för att variera mig lite.
 
Florsockret är obligatoriskt att äta till men sen är det upp till en själv om man vill ha någon marmelad/kompott till överhuvudtaget och om, vilken man tycker blir godast till...
Jag älskar att ha en hemmagjord aprikosmarmelad, som vi alltid köper med oss hem när vi är i Österrike till men har provat mig igenom de flesta marmelader och inget blir ju direkt äckligt :-) !
 
Till de vuxna blir det gott med en glas öl till. Själv sippar jag på ett glas limevatten mellan tuggorna.
 
            
 
Så bjud PAPPA på österriskisk skidlunch nu till helgen när det är farsdag! Det blir uppskattat och något nytt. Vill man går det även bra att äta detta som efterrätt eftersom det faktiskt är sött!

Receptet får ni här.
 
Recept - Kaiserschmarren för fyra
4 portioner
 
8 ägg
200 g vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
1 nypa salt

marmelad/kompott/äppelmos
florsocker


1. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och salt pösigt. Rör ner mjölk, vaniljsocker och vetemjöl. Rör smeten slät.  Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i två omgångar. Rör inte mer än att allt precis blir blandat.

2. Häll i hälften av smeten. Grädda ca 4 minuter. Vänd när undersidan fått lite färg. Lägg i 1 msk smör i pannan och stek den andra sidan ca 4 minuter. Dela i små bitar och flytta över dem till ett fat.

3. Gör samma sak med resten av smeten.

 Servera med marmelad/äppelmos/fruktkompott och pudra över florsocker!

 
 

Kommentera här!
Postat av: Vanessa

jetzt mag ich Kaiserschmarrn essen! :) Schöne Bilder :)

Svar: Haha! Danke!
tastebyella.blogg.se

2012-11-08 @ 15:52:25
Postat av: Anonym

Denna rätt har jag aldrig hört talas om! Låter lite tyskt - är jag på rätt spår? :D Verkar vara jättegott i vilket fall

2012-11-08 @ 15:54:45
Postat av: Christer Erngren (@nukokarjag)

Åker inte skidor men dom där ser verkligen delikata ut :))

Svar: Så bra! Du borde prova - det är superkul!
tastebyella.blogg.se

2012-11-09 @ 16:17:58
URL: http://nukokarjag.se
Postat av: Bob

Gud sa vackra bilder Steve. Helt in live <3

2012-11-10 @ 14:20:46
URL: http://thephotobakery.blogg.se
Postat av: yasmine modell mamma och fru

fina bilder
ha en kanon kväll
kram

Svar: Taaackar! Ha en kanonkväll du med! Kram
tastebyella.blogg.se

2012-11-10 @ 21:01:45
URL: http://www.yasminegill.blogg.se
Postat av: Malin - Stjärnflocka

Ser fantastiskt ut och bilderna är underbara!

Svar: Tack så mycket - vad glad jag blir!
tastebyella.blogg.se

2012-11-17 @ 10:24:25
URL: http://www.stjarnflocka.blogg.se

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0