Påskig cheesecake
2012-04-07 @ 12:01:34... med smak av citron och apelsin.
Här har ni mitt efterrätts-tips till påsken.
En cheesecake , som är precis lagom söt. Påsken´s färger: gult och orange och lätt att dekorera.
Här kommer receptet:
16 bitar
Pajbotten:
200 gram degestive
75 gram smör
Fyllning:
5 st gelatin blad
5 dl vispgrädde
6 st ägggulor
3,2 dl florsocker
500 gram phiadelphia
1,5 dl citronsaft
Geleglasyr:
3 dl färskpressad apelsin juice
2 st gelatin blad
Gör såhär
Pajbotten:
Krossa degestive kexen och smält smöret, blanda samman smöret med kexen och tryck ut det i en avtagbar botten.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten . Vispa grädden lätt och vispa ägg och florsocker för sig i ca 5 minuter.Blanda även i phiadelphian.
Krama ur gelatinet från vatten och värm upp citronsaften med gelatinet så det smälter på låg grad. Blanda sedan allt till en fluffig smet.
Häll över smeten i formen och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
Geleglasyr:
Lägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Värm sedan upp apelsin saft med gelatinet så det löser sig. Häll glasyren över kakan och ställ i kylskåp minst 2 timmar.
Lossa sedan tårtan från formen och dekorera den.
Här har ni mitt efterrätts-tips till påsken.
En cheesecake , som är precis lagom söt. Påsken´s färger: gult och orange och lätt att dekorera.
Här kommer receptet:
16 bitar
Pajbotten:
200 gram degestive
75 gram smör
Fyllning:
5 st gelatin blad
5 dl vispgrädde
6 st ägggulor
3,2 dl florsocker
500 gram phiadelphia
1,5 dl citronsaft
Geleglasyr:
3 dl färskpressad apelsin juice
2 st gelatin blad
Gör såhär
Pajbotten:
Krossa degestive kexen och smält smöret, blanda samman smöret med kexen och tryck ut det i en avtagbar botten.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten . Vispa grädden lätt och vispa ägg och florsocker för sig i ca 5 minuter.Blanda även i phiadelphian.
Krama ur gelatinet från vatten och värm upp citronsaften med gelatinet så det smälter på låg grad. Blanda sedan allt till en fluffig smet.
Häll över smeten i formen och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
Geleglasyr:
Lägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Värm sedan upp apelsin saft med gelatinet så det löser sig. Häll glasyren över kakan och ställ i kylskåp minst 2 timmar.
Lossa sedan tårtan från formen och dekorera den.
Kommentera här!
Postat av: m
Tack för allt jobb du lägger ned på arbetet med bloggen (som är jättefin). Först får man äta godsakerna och sen se fina bilder på dom och minnas hur gott det var....
Postat av: Marie
http://ariems.blogg.se/2012/may/kommenterar-tavling.html#comment
Just nu har jag en tävling på min blogg! Var gärna med!
PS. Kom ihåg vinnaren blir inte vald eller lottad den som har skickat flest kommentarer under inlägget vinner. Och får då i pris en stor länk! <3
Trackback