En väldigt bra tårtbotten

2012-08-12 @ 22:01:18
 
Copyright © Ella
 
Har äntligen hittat ett recept på en bra och stabil tårtbotten som man kan hitta på det mesta med!
Av just denna ska det bli en hög gräddtårta. Har gjort två av denna size, så förhoppningsvis får tårtan en bra höjd.
 
Receptet kommer från Annette Rom Kühn och jag ser fram emot att se den färdiga tårtan sedan.
 
( Scroll down for english )
 
 
Här ovan har jag skurit den i tre delar. Vill man ha tunnare kan man självklart skära den i fyra delar istället.
 
När ni skär den kan det vara en bra ide att använda en snurrbräda och en lång brödkniv. Mät gärna höjden med en linjal och dela sedan i tre eller fyra för att få likadan höjd på varje botten. Min blev knappt 8 cm hög och jag bakade den i 22 cm springform.
 
Nu ska ni få receptet.
 
In english
I recently found a great recipefor sponge cake I thought I gonna share with you. You now, I made two of these so that my typical swedish " Whipped cream cake with strawberries " get a nice height. If you want the recipe in english please let me know and I´ll translate it for you.
 
Recept - En väldigt bra tårtbotten
 
5 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker superduperdunder vitt och pösigt! Akta dig, så du inte "råkar" provsmaka bort hälften - det är farligt gott :D
 
Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan försiktigt ned de bara lite i taget i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott och sikta i lite till. Fortsätt tills all mjölblandningen är borta.
 
Smöra och kanta ( vad det betyder kan du se här ) en 22 eller 24 cm springform och häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i 40 minuter. Öppna för guds skull inte ugnluckan före 40 minuter. Kolla med en tandstickare att den är torr rakt igenom. Om så inte är fallet grädda i ytterligare 4 minuter eller så.
 
Låt kallna lite innan du tar ut den ur formen. Låt svalna helt innan du skär den i delar.
 
Klart!
 
 
 
 

Kommentera här!

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0