Chokladfudge
2012-01-14 @ 22:09:1725 st ( beroende på hur stora bitar man skär )
Ingredienser
3 dl | socker |
100 gram | ljus blockchoklad |
3 msk | ljus sirap |
1,5 dl | grädde |
30 gram | smör |
1 msk | vaniljsocker |
GÖR SÅ HÄR
- Mät upp socker, blockchoklad, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
- Låt koka kraftigt 10 - 15 min och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).
- Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker.
- Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand.
- Häll ut smeten på bakplåtspapper på en bricka och ställ svalt. Eftersom smeten är ganska tjock så brukar den rinna ut till lagom tjocklek.
- När det stelnat, skär i fyrkantiga bitar. Förvaras svalt.
Lycka till!
Kommentera här!
Postat av: M
Alla fudge Bitarna var supergoda. Går inte att jämföra med köpt fudge.
Mmmmm!
Postat av: Hubsi
Hey Ella,
da bekomme ich ja beim Lesen schon Apetit.
Leider ist mein Herd gerade kaputt deshalb kaufe lieber fertigen Kuchen bei dir als ihn selber zu backen.
Gruss auch an Elin
Hubsi
Trackback