Vit chokladtryffel med vanilj och citron
2012-01-14 @ 20:35:0525 tryfflar
Ingredienser
skalet av 1 citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
½ vaniljstång
200 g vit bakchoklad
Till Garnering
200 g vit bakchoklad
Gör såhär:
1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
4. Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.
Kommentera här!
Trackback