A lime curd story...
2012-07-15 @ 19:31:36Allstå helt allvarligt. Curd.
- Vispa ihop ägg och socker till en gul "smet" i en kastrull.
- Häll i zest och saft av limen och rör ok ordentligt.
- Låt nu blandningen sjuda på mellanvärme så att den tjocknar i 3-5 minuter medan du blandar och rör om hela tiden. Var noga med att röra om hela tiden så att ägget inte koagulerar.
- Om din curd inte blivi så tjock som du önskar rör ner lite maizena och tillsätt efter hand tills du är nöjd med konsitensen.
- Dra från värmen och låt kallna ( rumstemperatur ) : Häll i en ren glasburk och förvara i kylskåpet.
- Där håller den sig ca 1-2 veckor. Man kan även frysa curden - men inte alltför länge dock!
Vad är zest av lime för något? :)
SV: Jaha ojdå... Trodde bara det var din blogg med mylagning som jag kollade in, men när jag tänker efter så finns det ju matlagningsbloggar på Blogg.se's framsida där jag då har tryckt.
Har hittat massor med sötsaker på din blogg, älskar de här bakelserna!:D
Kram:)
SV: Jadå det ska jag göra!:D
Funderar på att baka de där kanelbulle- bakelserna(?), är de värda att göra?:)
Åh tack du!
Så glad jag blir att du tycker det!:)
Kram :)
SV: Hahha aa precis, de :)
De såg underbart goda ut :)
SV: Vad härligt :)
Tack så mycket, jag kan säga till när jag testat de, säga vad jag tyckte och så :)
Har du annars några andra tips på kakor eller sånt man kan ha till fikat?:)
Kram :)