A real hamburger

2012-07-25 @ 21:57:47
 
Vi svenskar ( om vi ska generalisera det ) tycker väldigt mycket om att grilla och att äta hamburgare på snabbmatstället.
För att förena dessa två aktiveteter kan man mycket enkelt göra och sedan grilla sin egen hamburgare. Fördelen är att man plötsligt kan kalla hamburgaren nyttig och att den smakar dubbelt så gott som färdigköpt.
 
Och jag lovar - det ÄR värt mödan att rulla sina egna burgare, blanda ihop egen hamburgardressing och kanske t.o.m göra sitt eget hamburgarbröd. Denna gång hade jag ej tid till hamburgarbrödet men nästa gång så kommer jag garanterat göra det, då det verkligen är värt det!
 
Har man dessutom sprungit en springtur innan så att man är vrålhungrig - då kan det nog inte bli godare.
Vill man kan man även göra sina egna pommes frites till.
 
Då gör man enligt detta recept.
 
Recept - Hemgjordapommes frites i ugn
 
12 stora potatisar ( eller 8 stk bakpotatisar )
olivolja
flingsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta potatisen och skär den sedan oskald i stavar till ( gärna ! ) tjocka pommes frites.

Lägg dem på en plåt, ringla över ganska rikligt med olivolja och flingsalt.

  Rosta dem därefter gyllene i ugnen cirka 30-40 minuter. Efter halva tiden är det viktigt att röra om lite bland potatisstavarna.

 

Men vad mer ska man gärna ha med i en hamburgare?

Här kommer lite tips:

Bacon - Knaprigt och gott.

Tomater - Gör hamburgaren saftig!

Sallad och lök - Klassiker som hör till helt enkelt.

Mozzarella - Tro det eller ej men mozzarella gör sig otroligt gott på den varma burgaren. Den får gärna smälta lite av värmen...

Mango - Hur knäppt det än låter - det är sååå gott till. En större skiva räcker och ger en extra piff på smaken.

Och så lite hamburgardressing och en klick ketchup kanske. Dessutom får hamburgarbrödet gärna grillas liiite rött för saftigare smak.

Hur du gör egen hamburgerdressing kan du se här nedanför. Receptet på själva burgaren får jag återkomma med. Vi gör våran på älgfärs och det blir toppengott.


Recept - Hamburgerdressing

200 gr majonnäs
0,5 dl ketchup
1 liten gul lök, finhackad
1 liten röd lök, finhackad
2 tsk chilipulver
3 krm nymalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Salt

Rör ihop alla ingredienser och smaka av.

 


Lök och tomater hör alltid till...


Kommentera här!
Postat av: Christer Erngren (@nukokarjag)

Så långt från McDonalds man kan komma :))

Svar: Haha ja verkligen!
tastebyella.blogg.se

2012-07-26 @ 08:14:43
URL: http://nukokarjag.se
Postat av: Emme

Ser riktigt riktigt gott ut!:)

Svar: Vilken tur ;)
tastebyella.blogg.se

2012-08-04 @ 13:50:29
URL: http://felixiz.blogg.se

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0