A real hamburger
2012-07-25 @ 21:57:47olivolja
flingsalt
Tvätta potatisen och skär den sedan oskald i stavar till ( gärna ! ) tjocka pommes frites.
Lägg dem på en plåt, ringla över ganska rikligt med olivolja och flingsalt.
Rosta dem därefter gyllene i ugnen cirka 30-40 minuter. Efter halva tiden är det viktigt att röra om lite bland potatisstavarna.
Men vad mer ska man gärna ha med i en hamburgare?
Här kommer lite tips:
Bacon - Knaprigt och gott.
Tomater - Gör hamburgaren saftig!
Sallad och lök - Klassiker som hör till helt enkelt.
Mozzarella - Tro det eller ej men mozzarella gör sig otroligt gott på den varma burgaren. Den får gärna smälta lite av värmen...
Mango - Hur knäppt det än låter - det är sååå gott till. En större skiva räcker och ger en extra piff på smaken.
Och så lite hamburgardressing och en klick ketchup kanske. Dessutom får hamburgarbrödet gärna grillas liiite rött för saftigare smak.
Hur du gör egen hamburgerdressing kan du se här nedanför. Receptet på själva burgaren får jag återkomma med. Vi gör våran på älgfärs och det blir toppengott.
Recept - Hamburgerdressing
200 gr majonnäs
0,5 dl ketchup
1 liten gul lök, finhackad
1 liten röd lök, finhackad
2 tsk chilipulver
3 krm nymalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Salt
Rör ihop alla ingredienser och smaka av.
Lök och tomater hör alltid till...
Så långt från McDonalds man kan komma :))
Ser riktigt riktigt gott ut!:)