Cheesecake with blueberries

2012-07-28 @ 23:29:24
 
Hey guys!
Har ni plockat några blåbär i år? Och vet inte vad ni ska göra av med de? Eller har ni blåbär i frysen? Ännu bättre!
Eller har ni bara lust på en cheesecake med blåbär i?
 
Ja? Jag tänkte väl det.
Så om ni scrollar upp lite kan ni beskåda mästerverket jag lätt skulle kunna äta upp helt själv utan några problem :D
 
Nu när du ska göra denna cheescake kan det ju hända att du fullkomligt ÄLSKAR blåbär - vilket i och för sig är toppen, då de är väldigt nyttiga,meeeeen innan du häller i för mycket blåbär i smeten så har jag ett litet tips...
Vóila!
 
"Ta lagom mycket blåbär och ha i - annars blir cheesecaken för vattnig, vilket vi ju inte vill riskera!"
 
Ja annars då...
Denna underbara sommarcheesecake som genom blåbären inte alls blir sådär mäktig som man tror, skiljer sig lite till vanlig cheescake. Den har nämligen ingen "botten". Alltså ingen typ digestivkex-botten eller så.
Jag tycker det är mycket godare utan - så då blir det så ;P
 
Dags för recept, jag vet. Men det är faktiskt rätt kul att skriva lite om varje bakverk man gör...
 
Det går bra att dubbelra receptet men då ökar gräddningstiden med minst 20 minuter.
 
Recept - Cheesecake med blåbär
4-6 bitar
 
350 g kvarg
100 g gräddfil
1-2 msk maizena
3 ägg ( separerade )
1 nypa salt
40 g smör
½ - 1 dl blåbär
 
Separera äggen. Vispa upp äggvitan till ett fast vitt skum. Vispa i saltet. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att äggvitan ramlar ut...
 
I en annan bunke: Vispa smör och socker luftigt. Ca 3-5 minuter.
Vispa ner äggulorna en efter en.
 
Vispa sedan i gräddfilen, maizenan samt kvargen.
 
VÄND ( Inte vispa! ) ner äggvitan i smeten.
 
Smöra en springform på 18 cm ( 16 cm går också... ) och häll i smeten.
Tryck ner lite blåbär med tummen eller pekfingret och grädda sedan på Över/Undervärme på 170 grader ca 50 minuter. Kolla men en tandpetare om den är klar. Den bör ha fått lite färg.
Låt sedan kakan stå i eftervärme ca en timma.
 
Godast blir cheesecaken då den stått i kylskåpet över natten och gottat till sig :)
 
För extra gott resultat: Strö över LITE socker när smeten redan ligger i formen, innan kakan gräddas.
 
Glad cheesecake stund!
 

Kommentera här!
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vilken spännande cheesecake utan "botten", ser jättegod ut!

Svar: Tack vad kul att du tycker det :) den var mycket god :P
tastebyella.blogg.se

2012-07-29 @ 10:54:52
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0