Freshly baked scones with rhubarb curd
2012-06-03 @ 21:42:23När det vankas frukost tillsammans med gäster tar jag oftast tillfället i akt att fixa till något extra. Idag bjöd jag därför på nybakade scones tillsammans med en himla god rabarber curd .
Jag antar att det är fler än vi som har rabarber i trädgården och inte riktigt vet vad de ska göra av den. Då är detta verkligen ett super tips!
Här kommer recepten!
Jag antar att det är fler än vi som har rabarber i trädgården och inte riktigt vet vad de ska göra av den. Då är detta verkligen ett super tips!
Här kommer recepten!
Recept - Scones med rabarbercurd
ca 16 scones
Scones
8 dl mjöl ( t.ex vetemjöl, grahamsmjöl, dinkelsikt ... )
3 dl mjölk eller filmjölk
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
Rabarbercurd
430-450 gram färska rabarber
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
6 äggulor
60 gram smör
1 msk rivet citronskal (skal från ca 1/2 citron)
1 msk majsstärkelse & 2 msk citronjuice
How to do it
Scones
ca 16 scones
Scones
8 dl mjöl ( t.ex vetemjöl, grahamsmjöl, dinkelsikt ... )
3 dl mjölk eller filmjölk
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
Rabarbercurd
430-450 gram färska rabarber
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
6 äggulor
60 gram smör
1 msk rivet citronskal (skal från ca 1/2 citron)
1 msk majsstärkelse & 2 msk citronjuice
How to do it
Scones
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och "smula" ner smöret.
- Knåda med händerna eller hushållsapparat tills smöret fördelat sig realtivt jämnt.
- Tillsätt mjölken/filmjölken och knåda till en kletig deg.
- Dela degen med mjölade händer i ca 16 delar och forma runda bollar.
- Lägg bollarna på en bakplåtpappers klädd plåt och platta till de lite lätt.
- Grädda i ugnen på 250 grader ca 10 min.
Rabarbercurd
Recept på rabarbercurd hittar du här!Bon Frukost!
Kommentera här!
Postat av: Lina- mamma till Gustav
Önskar att vi hade ett stort rabarberland nu, får nog köpa mig några plantor så vi får några i år, och mycket nästa :) den där curden låter väldigt god ;)
Trackback