Probably the best "Kaiserschmarren" in the world
2012-11-08 @ 15:38:54Receptet får ni här.
200 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
1 nypa salt
marmelad/kompott/äppelmos
florsocker
1. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och salt pösigt. Rör ner mjölk, vaniljsocker och vetemjöl. Rör smeten slät. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i två omgångar. Rör inte mer än att allt precis blir blandat.
2. Häll i hälften av smeten. Grädda ca 4 minuter. Vänd när undersidan fått lite färg. Lägg i 1 msk smör i pannan och stek den andra sidan ca 4 minuter. Dela i små bitar och flytta över dem till ett fat.
3. Gör samma sak med resten av smeten.
Servera med marmelad/äppelmos/fruktkompott och pudra över florsocker!
jetzt mag ich Kaiserschmarrn essen! :) Schöne Bilder :)
Denna rätt har jag aldrig hört talas om! Låter lite tyskt - är jag på rätt spår? :D Verkar vara jättegott i vilket fall
Åker inte skidor men dom där ser verkligen delikata ut :))
Gud sa vackra bilder Steve. Helt in live <3
fina bilder
ha en kanon kväll
kram
Ser fantastiskt ut och bilderna är underbara!