påskiga våfflor, basilikacrème & earth hour

2013-03-23 @ 22:28:00
 
Påsken närmar sig med stormsteg. Butikerna skyltar med fjädrar, påskharar och påskliljor. Chokladäggen har infunnit sig i hyllorna och alla mattidningar har minst en påskbuffé att bjuda på.
 
Jag tycker påsken är en mysig tid. Alla färger lyser upp en ännu rätt vit vår och påsklovet är en skön break i vardagen. Vi får se om det blir en sväng till Paris eller Berlin för vår del och lite mysdagar här hemma.
 
 
Ikväll har jag haft lite tjejer över på middag. Vi har myst med tända ljus, trerätters och massa snacks.
Något besvikna var vi dock över att det enbart verkade vara vi som släckte ner vid halv nio för "Earth Hour".

Det är en så enkel sak att göra för miljön en gång om året som alla borde hänga med på.
 
 
Middagen började i alla fall med lite småplock i form av matiga våfflor, rödlök, gräslök och stenbitsrom.
 
Våfflorna hade jag förberett på förmiddagen och åt därför även en till lunch. En vårig sådan.
Det är den som ni kan beskåda på fotona. Men jag kände inte för att äta samma sak till lunch som till middag och valde en URGOd grön sallad som tillbehör.
 
Och eftersom våffeldagen innfaller snart ( 28 mars! ) och påsken är på intåg måste ni ju få lite inspiration!
Så här ni receptet på en matig vårvåffla i fina färgerna grönt & gult.
 
 
recept - påskvåfflor
 
våfflor
150 gram smör
4 ägg
2½ msk socker
2 tsk salt
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
påsksallad
bladspenat
stjälkselleri, i bitar
salladslök, hackad
gula minitomater, delade
smörgåskrasse
avokado, i stänger
valfri sallad
 
basilika
salt/peppar
gräddfil
 
Vispa ihop smör, ägg, salt och socker.
 
Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa i bakpulvret och tillsist mjölken.
 
Grädda våfflorna. Gör basilikacrèmen genom att hacka lite färsk basilika och blanda ner i gräddfil och smaksätt med salt och peppar.
 
Blanda ihop grönsakerna i en sallad.
 
Toppa varje våffla med en näve sallad och servera med basilikacrèmen.
 
GLAD PÅSK!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här!
Postat av: milla

Vilka härliga bilder :)
Ha det gott

Svar: Tack! Härligt att du tyckte det! Kram
tastebyella.blogg.se

2013-03-23 @ 22:42:25
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Krille

Härliga färger och fina upplägg: ) Glad påsk!

Svar: Åh tack Krille!
tastebyella.blogg.se

2013-03-24 @ 07:33:50
URL: http://nukokarjag.se
Postat av: sabina mammastårtor

så fina kort.. vad har du för kamera?

Svar: Tack! Jag fotar med en Canon mark ll. Men kamerahuset är mindre viktigt när det gäller fotografering. Satsa hellre på ett dyrare objektiv än ett dyrt kamerahus.
tastebyella.blogg.se

2013-03-24 @ 12:43:41
URL: http://www.sweet-and-simple.se
Postat av: Tant Gul

Åh vilka bilder. Och vilka godsaker. Blir jättesugen!

Svar: Grymt kul! Tack.
tastebyella.blogg.se

2013-03-24 @ 17:00:33
URL: http://tantgulsblogg.se
Postat av: Kristin @ The Chocolate Box

Ser fräscht och gott ut! Och vackra foton som vanligt - älskar färgen på bakgrunden! :D

Svar: Haha, vad roligt att du tycker om bakgrunden. I helgen bankade jag nämligen ihop några brädor och hittade denna fina färg i färgaffären och blev också förälskad. Tack!
tastebyella.blogg.se

2013-03-24 @ 17:12:00
URL: http://www.thechocolatebox.se
Postat av: michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

håller med om att påsken känns härlig, ochmer kravlös än julen.
våflorrna såg helt underbara ut..älskar den salta mat-varianten!

Svar: Wihoo, tack vad skoj att du tycker det! Njut av påsken!
tastebyella.blogg.se

2013-03-25 @ 09:31:05
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

Så mumsigt älskar när man har lite matigare tillbehör på!

Svar: Jag med! Mums mer matiga våfflor åt folket!
tastebyella.blogg.se

2013-03-25 @ 09:45:32
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: Linn

Men himmel vad gott det ser ut! Och vilka underbara, vårlika bilder. Blev inte mindre sugen på matvåfflor nu :-)

Kram

Svar: Men himmel vad glad jag blir att du tycker det! Tack! Det ä verkligen underbart gott!
tastebyella.blogg.se

2013-03-25 @ 17:42:04
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: JUNITJEJ

Åh, vad det ser gott ut!

Svar: Tjohoo vad kul att du tycker det! Tack!
tastebyella.blogg.se

2013-03-25 @ 20:27:34
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Suzanne

Fantastiska bilder. Påhittigt att äta vofflor på ett matigare sätt än med grädde och sylt. Känner mig plötsligt gammeldags och grå! Eller så är jag bara ett alldeles för stort sockermonster för att komma på något så smart! Roligt att se.

Svar: Först och främst tack!Och sen: Det är bra att vara ett sockermonster! Men du måste prova på en matigare våffla någon gång, för det är riktigt gott! Kram
tastebyella.blogg.se

2013-03-26 @ 20:34:26
URL: http://bakebelieve.blogg.se
Postat av: Elina Isaksson Kruukka

Helt underbar blogg!

Svar: Åh, tack så mycket! Kram
tastebyella.blogg.se

2013-04-12 @ 18:45:30
URL: http://pentaselina.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0