Hallon Macarons

2012-04-29 @ 21:47:34


Ja då har jag bakat hallonmacarons igen. De är till en vän som fyller år. Jag tycker färgen blev så där
ljuvligt-drömlikt fint. Jag vet att hon kommer bli glad och jag blir glad av att baka - det kallar jag att slå två flugor i en smäll! Jajamensan!

Receptet är egentligen detsamma som förra gången. Men här har ni det igen.
Macarons: Hallon

75 gram florsocker
75 gram mandelmjöl

18 gram socker

75 gram strösocker
25 gram vatten

30-32 + 30-32 gram äggvita som stått framme i varsinn skål, i rumstemperatur i 1 DYGN. Skålarna ska vara täckta med plastfolie.

Hallonsmörkräm:
50 gram osaltat rumstempererat smör
2 msk florsocker
3 msk hallonsylt.
0,5 äggula
ev. lite röd hushållsfärg


Du behöver:
En digital köksvåg
En digital kökstermometer
Visp
Spritspåse (det går bra med engångspåsar från Ica)


Gör såhär:

1. Mät upp 75 gram mandelmjöl samt 75 gram florsocker, sikta genom en finmaskig sil och blanda i en skål.

2. Tag fram en tjockbottnad kastrull och mät upp 75 gram socker och 25 gram vatten, blanda och ställ på spisen.

3. Tag fram din digitala kökstermometer, mät upp 18 gram socker i en skål och tag bort plastfolien från dina rumstempererade äggvitor. Tag fram eventuella färgämnen du vill färga dina macarons med. I mitt fall använde jag röd karmellfärg .

4. Låt den ena skålen med äggvita stå vid mandelmjöl- och florsockerlbandningen medan du häller den andra skålen med äggvita i en skål som du kan vispa i, alternativt skålen till din hushållsmaskin.

5.Värm sockerlagen, som står i kastrullen på spisen, på mellersta värmen. Låt termometern ligga i kastrullen hela tiden, sockerlagen ska bli 110-11 grader.

6. När sockerlagen blivit ca 40 grader kan du börja vispa äggvitan. Vispa den till ett fast vitt skum. Därefter kan du vispa ner sockret lite i taget tills du fått en vit fast "massa". Det tar bara någon minut eller tre.

7. När sockerlagen nått 111 grader, ta den från spisen och häll ner den i de uppvispade äggvitorna i en jämn fin stråle under konstant vispning. ( Viktigt! )

8. Vispa äggvitorna i ca 10 minuter, tills dess att marängen svalnat.

9. Blanda mandel- och florsockerblandningen med resterande äggvitorna från skål nummer två. Vill du addera färg gör du det här. Kom ihåg att inte vispa runt som en galning, du vänder lugnt och sansat ihop äggvitorna med mandeln och florsockret och ev. färgen med en slickepott.

10. Därefter blandar du ner mandel-, flosocker- och äggvitemassan i din marängsmet, även här är det viktigt att vända försiktigt med en slickepott tills smeten är helt jämn.

11. Häll ner macaronssmeten i en spritspåse och spritsa ut ca 40 macaronshalvor (de blir cirka 20 stycken hela macarons, de paras ju ihop två och två) på plåtar klädda med bakplåtspapper eller ugnsdukar.

12. Låt stå i rumstemperatur i ca 40 minuter, tänk på att macaronsen inte ska stå i en överdrivet fuktig miljö eller i drag. Under tiden värmer du ugnen till 145 grader ( Gäller att känna sin ugn )

13. Grädda macaronsen i mitten av ugnen i 8-12 minuter. Du märker att de är klara när de släpper helt från bakplåtspappret. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

När macaronsen kallnat helt...

14. Blanda smörkrämen och bred eller spritsa ut smörkrämen på hälften av macaronsen, para därefter ihop dem med en "partner".


Kom ihåg att macaronsen är absolut godast när de gottat sig i kylskåpet i 1-2 dygn. Macarons går även utmärkt att frysa om man nu av någon anledning vill frysa dem. Glöm bara inte bort att de blir sköra när man fryser dem, så hantera dem försiktigt!

Orginalreceptet kommer från Made by Mary och det är även hon som skrivit anvisningarna.




Kommentera här!
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman

Vilken inspirerande blogg du har :)



Superfina bilder i detta inlägget!

2012-05-08 @ 13:28:17
URL: http://unorman.wordpress.com
Postat av: Dina

Ser riktigt gott ut, ska nog testa något någon gång! :)

2012-05-09 @ 15:33:03
URL: http://diiniiskold.blogg.se/
Postat av: Julia

De ser riktigt goda ut! :D

2012-05-10 @ 11:36:48
URL: http://myownwaybyjulia.blogg.se/

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0