how to make macarons with french meringue
2012-04-29 @ 22:45:00![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/1_200512187.jpg)
Ta fram det du behöver. Ingredienser + bunkar,visp,godistermometer,kastrull...
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/2_200511556.jpg)
Mät upp 75 gram mandelmjöl. Sila!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/3_200512706.jpg)
Upprepa samma sak , fast med florsocker. Mät upp 75 gram florsocker. Sila!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/4_200513646.jpg)
Blanda florsockret med mandelmjölet till ett " jämnt mjöl ". Mät upp 18gram socker.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/5_200514007.jpg)
Mät upp 75 gram socker och 25 gram vatten i en kastrull. Låt sjuda på mellersta värmen. Vispa en äggvita och tillsätt de 18 gram socker.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/6_200514437.jpg)
Värm sockerlagen till den når 110-111 grader. Stäng av spisen. Under konstant vispning häller du nu ner sockerlagen i marängsmeten. Fortsätt vispa tills marängen kallnat. Ca. 5-10 min .
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/7_200515081.jpg)
Häll i den andra äggvitan i mandel-florsockerbunken. Tillsätt färg vid detta moment om så önskas. Vänd ihop försiktigt till en jämn och enhetlig massa .
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/8_200515490.jpg)
Häll över florsocker-mandel blandingen i din maräng. Vänd ihop FÖRSIKTIGT till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/9_200515924.jpg)
Spritsa ut ca 40 små rundlar på två plåtar. Teknik: Tryck rakt uppifrån till rätt storlek. Banka plåten i ett bord några gånger om du har massa "toppar".
Blanda smörkrämen och spritsa ut på ca 20 av rundlarna. Sätt ihop två till en macaron - ungefär som en hamburgare.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2924040/images/2012/macarons2_50ba8b539606ee4f68837261.jpg)
Låt stå i kylkåp minst 12 timmar. Servera och njuuut!
Trackback