Tunnbröd i stekpanna
2012-04-13 @ 20:48:02Lite mellanmålstips: Detta bröd går snabbt att göra och är jättegott med diverse pålägg. Bäst smakar de färska och varma tillsammans med lite smör, ost, kanske en skiva skinka och lite tomat. Men det är ju såklart upp till var och en...
Så here is le recept ( svenska , engelska, franska - haha )
12 bröd
2,5 dl vetemjö,
2 dl rågsikt,
2 tsk bakpulver,
1 tsk salt,
50 g smör,
2 dl flilmjölk eller naturell yoghurt.
Gör såhär
Blanda alla ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Sist häller du i fil/yoghurt. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till små tunna kakor. Stek (i stekpanna) några minuter på vardera sida. Vänd brödet när det fått små bruna fläckar.
Smaskens!
Smaskens!
Svar till Vanessa: Konsistensen är inte hård men inte heller jättemjukt. Lite hårdare tunnbröd, typ ;)
Kommentera här!
Postat av: Vanessa
Wie ist denn das Brot dann von der Konsistenz? Kann man das zusammenrollen ohne dass es bricht, oder ist das eher etwas härter? :)
Postat av: caroline
Åååååh detta är ju det godaste som finns :D farligt att göra innan beachen haha! Svårt att sluta :)
Trackback