Pavlova med lime och passionscurd

2012-03-18 @ 18:39:26


Jag tittade på Sveriges mästerkock igår och då gjorde Sigrid en pavlova. Idag kunde jag inte hålla mig ifrån att göra min egen. Det är en härlig, väldigt mättande och färgglad efterrätt som nog faller de flesta i smaken. En liten bakelse. You should try it yourself, så här kommer receptet!

Du behöver:
för 4 personer

Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena

Lime- och passionscurd
2 st lime (zest av den ena samt saft från båda)
3 st p passionsfrukter
25 g smör
0.75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
ev. lite maizena för att få den bli att bli fast

Garnering
3 dl vispgrädde
Fikon
Carambole
Kiwi
Jordgubbar
Physalis

Gör såhär:

1. Marängbottnar
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.

3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.

4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten.

5. Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.

7. Lime- och passionscurd
Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden.

8. Riv zesten från limen och pressa ur saften.

9. Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil genom att skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar.

10. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.

11. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Passera sedan curden genom en sil.

12. Garnering
Vispa grädden och skär de exotiska frukterna i tjusiga bitar.

13. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt. Servera genast.

 

Lycka till!

Dina smaklökar kommer tacka dig ;)


Kommentera här!
Postat av: elaine larsson ♥

gott!

2012-03-18 @ 20:42:13
URL: http://nattstad.se/eelainee
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Denna pavlovan såg ju så god ut i mästerkock :D

2012-03-19 @ 09:52:53
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Pia

Ser sååå läcker ut!

2012-03-19 @ 16:10:00
Postat av: Henrik Stigell

Smarrigt! Men lite pilligt att göra :)

2012-03-20 @ 16:50:13
URL: http://www.henrik-stigell.net
Postat av: kiwiberries

ser riktigt gott ut!

2012-03-22 @ 07:34:46
URL: http://kiwiberries.blogg.se/
Postat av: Frida

Oj, det här ser verkligen jättegott och somrigt ut! Lime- och passioncurd... det vattnas i munnen!

2012-06-07 @ 18:53:05
URL: http://angelinkitchen.wordpress.com

Thank you for taking your time to leave a comment. You make my day! BR>

Merci!


bloglovin


Namn:
Remember me? Du kikar väl in igen?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0