Pavlova med lime och passionscurd
2012-03-18 @ 06:00:00Jag tittade på Sveriges mästerkock igår och då gjorde Sigrid en pavlova. Idag kunde jag inte hålla mig ifrån att göra min egen. Det är en härlig, väldigt mättande och färgglad efterrätt som nog faller de flesta i smaken. En liten bakelse. You should try it yourself, så här kommer receptet!
Du behöver:
för 4 personer
Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
Lime- och passionscurd
2 st lime (zest av den ena samt saft från båda)
3 st p passionsfrukter
25 g smör
0.75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
ev. lite maizena för att få den bli att bli fast
Garnering
3 dl vispgrädde
Fikon
Carambole
Kiwi
Jordgubbar
Physalis
Gör såhär:
1. Marängbottnar
Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten.
5. Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.
7. Lime- och passionscurd
Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden.
8. Riv zesten från limen och pressa ur saften.
9. Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil genom att skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar.
10. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.
11. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Passera sedan curden genom en sil.
12. Garnering
Vispa grädden och skär de exotiska frukterna i tjusiga bitar.
13. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt. Servera genast.
Lycka till!
Dina smaklökar kommer tacka dig ;)
Lyckliga mig som fick provsmaka....den var FANTASTISKT god.
En riktig hit!!!
Vad fint!
Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
Kom gärna förbi!
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html
Din blogg är helt underbar Ella!!!!!
Ser mumsigt ut ;D
Saknar dig<3
/Ida
Din blogg är helt underbar Ella!!!!!
Ser mumsigt ut ;D
Saknar dig<3
/Ida
ser otroligt gott ut! :)
Mums!
mums.. Ska testa nån gång :D
Ser ju underbart gott ut och lime & passionscurd lät ju himmelskt gott! Kanske ska testa;)
gud vad gooooott!
Va gott och fräscht det ser ut!!
Åh vad gott det ser ut :))
Australiens mest kända efterätt, alla vet vad en pavlova är och det är så got dessutom. Tänkte bjuda mina kompisar sen när jag kommer tillbaks Sverige dock hade jag inget recept förrän nu så tack för det :)
ser riktigt god ut
Allt bra hos dig idag?
Delta gärna i min tävling på sidan om du vill
KRAAAAM
Goooooottt!
Pavlova är så gott & fräscht!
Åh, vad gott det ser ut! :)
Ha en fortsatt fin dag!
Kicka gärna in på min blogg för mode tips och inspirationer!
/http://cindyvuong.blogg.se
Jag vet inte om jag är ensam om det. Men jag tycker det är skit kul att dekorera tårtor. Man får liksom utlopp för sin kreativitet =)
Fin tårta du gjort btw!
det ser supergott ut:)
Tack för alla fina kommentarer. Pavlovan var väldigt god ;)
Ser ju riktigt läskande och gott ut med frukten på måste jag säga! :)
Vi ger bort smink -- helt gratis! Kika in hur du kan få ditt smink-kit på http://interesseklubben.info/f-ett-fint-gratis-sminkkit-fr-kr/ nu! ;D
Beijing (on March 15, 2012-March 16) <a href="http://www.nike-high-tops.org/">Nike High Tops For Boys</a> company in Beijing sanlitun C5 art garden released new <a
href="http://www.nike-high-tops.org/">Nike High Tops For Women</a> and NIKE FREE 3.0 V4 running shoes. NIKE technology by reduction foot NATURAL movement simulation of
training, strengthen the foot tenacity, flexibility and balance ability, make muscle becomes more strong. The launch of this series of new shoe money covers the dynamic joint
design, shoe upper structure improvement, three different flexibility in the bottom, and NIKE FREE RUN iD personal customization, science and technology and services, for
different levels of runners provides more comprehensive choice. The invitation including NIKE small huang, HuangWei, LinFu blue , JinNingNing, QingTou one of the five, artists,
to FREE for creative theme, through photography, comic form, <a href="http://www.nike-high-tops.org/">Nike High Tops For Girls</a>of the series will be extend the innovation and
design concept, present a lively and interesting visual effect.
ser så gott ut :D
Åh, vad det ser gott ut!
ahhhh vad gott!!
Mums säger jag! Måste testas!
Trevlig fredag!
/ Malin
malinedlund.blogg.se
Det låter jätte gott. Jag gjorde med pavlova i veckan mums
vad god den ser ut!
Va duktig du är! Har suttit här en stund och kollat igenom massa av dina recept. Ser så otroligt gott ut! Ska nog åka och handla nu så jag kan hem och baka sen :)