påskiga våfflor, basilikacrème & earth hour
2013-03-23 @ 22:28:00
Påsken närmar sig med stormsteg. Butikerna skyltar med fjädrar, påskharar och påskliljor. Chokladäggen har infunnit sig i hyllorna och alla mattidningar har minst en påskbuffé att bjuda på.
Jag tycker påsken är en mysig tid. Alla färger lyser upp en ännu rätt vit vår och påsklovet är en skön break i vardagen. Vi får se om det blir en sväng till Paris eller Berlin för vår del och lite mysdagar här hemma.
Ikväll har jag haft lite tjejer över på middag. Vi har myst med tända ljus, trerätters och massa snacks.
Något besvikna var vi dock över att det enbart verkade vara vi som släckte ner vid halv nio för "Earth Hour".
Det är en så enkel sak att göra för miljön en gång om året som alla borde hänga med på.
Middagen började i alla fall med lite småplock i form av matiga våfflor, rödlök, gräslök och stenbitsrom.
Våfflorna hade jag förberett på förmiddagen och åt därför även en till lunch. En vårig sådan.
Det är den som ni kan beskåda på fotona. Men jag kände inte för att äta samma sak till lunch som till middag och valde en URGOd grön sallad som tillbehör.
Och eftersom våffeldagen innfaller snart ( 28 mars! ) och påsken är på intåg måste ni ju få lite inspiration!
Så här ni receptet på en matig vårvåffla i fina färgerna grönt & gult.
recept - påskvåfflor
våfflor
150 gram smör
4 ägg
2½ msk socker
2 tsk salt
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
påsksallad
bladspenat
stjälkselleri, i bitar
salladslök, hackad
gula minitomater, delade
smörgåskrasse
avokado, i stänger
valfri sallad
basilika
salt/peppar
gräddfil
Vispa ihop smör, ägg, salt och socker.
Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa i bakpulvret och tillsist mjölken.
Grädda våfflorna. Gör basilikacrèmen genom att hacka lite färsk basilika och blanda ner i gräddfil och smaksätt med salt och peppar.
Blanda ihop grönsakerna i en sallad.
Toppa varje våffla med en näve sallad och servera med basilikacrèmen.
GLAD PÅSK!
Kommentera här!
Svar:
Tack! Härligt att du tyckte det! Kram
tastebyella.blogg.se
Svar:
Åh tack Krille!
tastebyella.blogg.se
Svar:
Tack! Jag fotar med en Canon mark ll. Men kamerahuset är mindre viktigt när det gäller fotografering. Satsa hellre på ett dyrare objektiv än ett dyrt kamerahus.
tastebyella.blogg.se
Svar:
Grymt kul! Tack.
tastebyella.blogg.se
Svar:
Haha, vad roligt att du tycker om bakgrunden. I helgen bankade jag nämligen ihop några brädor och hittade denna fina färg i färgaffären och blev också förälskad. Tack!
tastebyella.blogg.se
Svar:
Wihoo, tack vad skoj att du tycker det! Njut av påsken!
tastebyella.blogg.se
Svar:
Jag med! Mums mer matiga våfflor åt folket!
tastebyella.blogg.se
Svar:
Men himmel vad glad jag blir att du tycker det! Tack! Det ä verkligen underbart gott!
tastebyella.blogg.se
Svar:
Tjohoo vad kul att du tycker det! Tack!
tastebyella.blogg.se
Svar:
Först och främst tack!Och sen: Det är bra att vara ett sockermonster! Men du måste prova på en matigare våffla någon gång, för det är riktigt gott! Kram
tastebyella.blogg.se
Svar:
Åh, tack så mycket! Kram
tastebyella.blogg.se
Trackback