Maränger
Ingredrienser
5 äggvitor
2 dl strösocker
4 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa ihop äggvitan och strösockret på elvispens näst högsta växel. Vispa tills massan inte längre växer. Vispar man för länge eller för häftigt blir den glansig och delar på sig.
2. Sikta florsockret och vispa sedan ner det i äggsmeten. Lägg upp marängen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Baka tills marängerna är helt genomtorra. Det tar 60-90 minuter.
Lycka till!
Glass med valfri smak
Häromdagen gjorde jag egen glass och det är verkligen superlätt..:
GLASS / 6 portioner
Du behöver:
- 3 äggulor
- 1- 1½ dl florsocker
- 2 tsk vailjsocker
- 3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Ta fram en bunke och vispa grädden och häll sedan in vaniljsockret.
2. Ta fram en ny bunke och vispa ihop äggulorna och florsockret.
3.Vänd ner äggulesmeten i grädden.Smaksätt med t.ex flädersaft,hallonsylt...
4. Häll upp den färdiga smeten i sex små glas och ställ in i frysen 3-4 timmar.
Ta ut och servera med lite bär!
MUMS!
pastries - bakelser
Recipes
Swedish buns - Fikabröd
cakes - kakor
Recipes
macarons
Recipes
desserts - efterrätter
Recipes