Präktig Hallonmoussetårta
Du behöver:
Botten:
- 250 g Digestivekex
- 100 g smör
Fyllning | ||
6 st | ||
300 gram frysta tinade hallon |
||
|
4 st |
3 dl |
6 dl |
Gör såhär:
Botten:
1. Mixa Digestivekexn tillsammans med smöret ( som ska vara smält) och tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant.
Fyllning:
1.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Vispa äggula och florsocker pösigt. Vispa grädden till fast konsistens.
2. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull ihop med 1 dl av grädden. Vänd försiktigt samman gelatinet med resten av grädden och blanda sedan med övriga ingredienser med en slickepott.
3. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och sätt i frysen i minst 4 timmar.
4. Ta ut tårtan ur formen direkt när de kommer ur frysen, så behålls de fina kanterna. Dekorera med vackra hallon eller annat gott :). Låt tårtan stå framme ca 25 min innan servering.
Lycka till!!