review - " Lomelinos tårtor " by Linda Lomelino
candy cane macarons
110g siktad! malen mandel ( mandelmjöl )
Vispa smör (rumstempererat) och ägggul fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och florsocker och vispa i ca 3 min till fluffig konsistens.
Spritsa ganska mycket smörkräm på hälften av alla skal och para ihop med en lika stor "partner" till små hamburgare. Krossa några polkastänger i olika stora bitar och till smulor. Rulla kanterna av macaronsen i polkagristängerna som du just krossat.
Wishing I would not be sick
Homemade puff pastry tarte with rucola and tomatoes
salt och peppar
Kavla ut den färdiga smördegen så stor som din plåt är och lägg den på den bakplåtspapperklädda plåten.
Mitt kök och hälso mässan
Probably the best "Kaiserschmarren" in the world
Receptet får ni här.
200 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
1 nypa salt
marmelad/kompott/äppelmos
florsocker
1. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och salt pösigt. Rör ner mjölk, vaniljsocker och vetemjöl. Rör smeten slät. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i två omgångar. Rör inte mer än att allt precis blir blandat.
2. Häll i hälften av smeten. Grädda ca 4 minuter. Vänd när undersidan fått lite färg. Lägg i 1 msk smör i pannan och stek den andra sidan ca 4 minuter. Dela i små bitar och flytta över dem till ett fat.
3. Gör samma sak med resten av smeten.
Servera med marmelad/äppelmos/fruktkompott och pudra över florsocker!
Idag är ingen vanlig dag för idag är det kladdkakans dag
Har ni firat en av de godaste kakorna på denna jord idag eller känner ni att ni ligger efter lite? Kanske till och med missat att det är kladdisens dag är idag?
Gråt inga tåror för det! Imorgon är en ny dag och en möjlighet av fira kladdkakans dag i efterskott :-)
Här ska ni få mitt eget favoritrecept på kladdkaka! Ju längre tid i ugnen - ju torrare kaka och tvärtom förstås!
Recept - Chokladig kladdkaka à la Ella
Smält 200 g smör i en kastrull. Rör i 5-6 dl socker ( det är värt det, jag lovar! ).
Tillsätt ca 6 msk kakao ( mer eller mindre efter önskad chokladig smak ! ) och kläck sedan ner 4 ägg en efter en och rör i de mellan kläckningarna. Rör sist i ca 11/2 dl vetemjöl. Fyll en bakplåtsklädd 24 cm i diameters springform och grädda i ugnen minst 25 min...
Servera med färska hallon och vispad grädde eller vaniljglass! Och akta dig - den är mäktig men fantastiskt god!
Glad chokladdig dag! Nu blir jag så himla sugen på denna kladdkaka - åååhhh!